Soalan Peperiksaan Online Pembantu Hal Ehwal Islam S19

contoh soalan peperiksaan online pembantu hal ehwal islam

Soalan Peperiksaan Online Pembantu Hal Ehwal Islam S19. Tak lama lagi akan berlangsungnya sesi peperiksaan online bagi jawatan pembantu hal ehwal islam (JAKIM) di seluruh Malaysia. Adakah anda salah seorang dari calon yang akan mengambil peperiksaan ini? Kalau Ya, tahniah kami ucapkan kepada anda. Bukan mudah untuk sampai ke tahap ini, ramai yang telah ditapis terlebih dahulu dan yang layak sahaja akan berjaya ke sesi temuduga ini. Berikut merupakan contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Hal Ehwal Islam S19 untuk rujukan anda.

contoh soalan peperiksaan online pembantu hal ehwal islam

 

Kalau anda mencari contoh soalan temuduga, anda boleh terus baca sampai habis ya.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Hal Ehwal Islam S19

Antara contoh soalan temuduga bagi jawatan ini adalah :

1. Perkenalkan diri anda dan latar belakang?
2. Kenapa pilih Pembantu Hal Ehwal Islam Gred S19?
3. Sebutkan tugas seorang Pembantu Hal Ehwal Islam?
4. Soalan berkaitan tajwid?
5. Isu semasa di Malaysia.
6. Jika anda diberi peluang menjawat jawatan ini, adakah anda sanggup dihantar ke Sabah atau Sarawak?

Ini hanya soalan contoh sahaja, bukan  soalan bocor.

Berdasarkan pengalaman, ada yang keluar ada yang tak.

Soalan pertama tu selalu keluar.

Penting juga untuk ada tahu  isu semasa 2021, selalunya dia akan tanya anda apa yang berlaku dalam pentadbiran negara. Selalunya juga soalan dia akan berkaitan isu semasa terkini.

Jadi anda kena tahu.

 

exam-onlline

ANDA NAK LAGI CONTOH Soalan Peperiksaan Online Pembantu Hal Ehwal Islam S19 ?

Kalau nak, dapatkan segera contoh soalan dan tips temuduga melalui pautan dibawah.

[+] CONTOH SOALAN EXAM ONLINE PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM S19

Ini testimoni dari calon yang telah lulus sebelum ini. Rugilah kalau kita tak cuba macam mereka yang dah berjaya kan.

s19

 

lulustemuduga

OH YA! NASIB BAIK ADMIN INGAT!

Jika anda dapatkan rujukan ini, anda akan dapat EKSTRA RUJUKAN YANG BERNILAI RM 30 ! Dalam tu anda akan dapat 20 soalan EKSTRA. Pecahan soalan itu terdiri daripada 10 penyelesaian masalah dan 10 Bahasa Inggeris. INI EKSTRA TAU ! Yang dah sedia ada tu memang dah BANYAK.

SEBAB ITU, Ramai yang lulus lepas dapatkan rujukan ini. CEPAT! ANDA HANYA ADA SATU HARI LAGI UNTUK DAPATKAN RUJUKAN INI!

Akhir sekali, kami ucapkan selamat maju jaya buat anda dan semua calon-calon yang akan mengambil Peperiksaan Online Pembantu Hal Ehwal Islam S19 ini. Buat yang terbaik dan jangan sesekali putus asa.

Semoga berjaya.

Sebarang masalah, boleh contact admin menerusi telegram di bawah ini ya.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments