Contoh Soalan

Contoh Soalan Dan Gaji Pembantu Antidadah S19

Contoh Soalan Dan Gaji Pembantu Antidadah S19. Tak lama lagi akan berlangsungnya sesi peperiksaan online bagi jawatan pembantu antidadah gred S19. Dengar kata, ramai yang akan turut sama mengambil peperiksaan ini dan ia juga bermakna ramai calon yang bersaing kali ini.

Kami rasa, ramai yang sudah tak sabar nak mengambil peperiksaan online kali ni kan. jangan risau, kami akan bantu anda sehabis baik untuk memudahkan anda menjawab soalan-soalan itu nanti ya.

Contoh Soalan Dan Gaji pembantu antidadah s19

Disamping keghairahan untuk menjawab peperiksaan, terdapat juga bakal calon yang tercari-cari mengenai jumlah gaji yang ditawarkan untuk jawatan ini, kami turut sama akan berkongsi mengenainya di bawah ini.

Contoh Soalan Dan Gaji Pembantu Antidadah S19

Tadi, kami ada kongsikan mengenai kemungkinan calon yang ramai untuk peperiksaan ini. Kali ini, SPA dah panggil exam untuk PEMBANTU ANTIDADAH S19 untuk 2 tarikh.

Sesi pertama adalah pada 20  Januari 2022 dan lagi satu pada 25 Januari 2022. Anda sudah buat semakan untuk mengetahui tarikh peperiksaan anda?

kalau belum, boleh terus buat semakan di link rasmi SPA di sini – http://e-semakan.spa.gov.my/pembantu_antidadah_s19/

Format peperiksaan Antidadah S19.

Untuk para calon, peperiksaan kali ini ringkas sahaja kerana ia mempunyai 2 seksyen sahaja berbanding peperiksaan lain ada 3 seksyen.

2 Seksyen tersebut adalah Seksyen A dan Seksyen B:

Seksyen A: Daya Menyelesaikan Masalah
10 Soalan (25 minit)
Seksyen B: Kefahaman Bahasa Inggeris
20 Soalan (20 minit).

Contoh soalan peperiksaan online antidadah s19

Soalan-Soalan Peperiksaan Online Pembantu Antidadah S19

Anda sudah bersedia untuk menjawab soalan peperiksaan online Pembantu Antidadah ini? Kalau sudah, jom jawab di bawah.


Seksyen A, Peperiksaan online Pembantu Antidadah S19

Daya Menyelesaikan Masalah

Penerangan Format

Dalam seksyen ini calon-calon dikehendaki menyelesaikan masalah-masalah dengan menggunakan pendekatan seperti berikut:

(i) Kemahiran Logik
(ii) Kemahiran Menginterpretasikan Data
(iii) Konsep Matematik

(i) Kemahiran Logik
Dalam seksyen ini calon dikehendaki menggunakan kemahiran logik untuk memilih jawapan yang tepat atau mengenal pasti jawapan yang salah.

Contoh Soalan

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguatkuasa Gred KP19

[Ini BUKAN SOALAN RAMALAN. Hanya contoh sahaja]

(ii) Kemahiran Menginterpretasikan Data (Pembantu Antidadah S19)
Beberapa masalah akan dikemukakan menggunakan pelbagai perangkaan dan calon dikehendaki menganalisa data-data tersebut untuk menyelesaikannya. Bagi memudahkan calon menjawab, penggunaan graf, jadual dan sebagainya digalakkan.

Contoh Soalan

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguatkuasa Gred KP19

[Ini BUKAN SOALAN RAMALAN. Hanya contoh sahaja]

(iii) Konsep Matematik
Konsep Matematik yang digunakan termasuklah kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas Matematik, pemahaman konsep dan kebolehan untuk berfikir secara kuantitatif.

Contoh Soalan

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguatkuasa Gred KP19

[Ini BUKAN SOALAN RAMALAN. Hanya contoh sahaja]

Baca Juga: 20 Kuiz Seksyen A Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen B: SOALAN PEPERIKSAAN ONLINE Pembantu Antidadah S19

Dalam peperiksaan online pembantu antidadah, ada satu bahagian mengenai ‘Kefahaman Bahasa Inggeris’. Baca soalan baik-baik sebelum menjawab.

Penerangan Format

Dalam bahagian ini anda akan dibekalkan dengan sebuah petikan Bahasa Inggeris dan diberikan pilihan jawapan. Dalam seksyen ini calon akan diuji mengenai tahap kefahaman dalam Bahasa Inggeris. Soalan akan merangkumi dua petikan pendek beserta 10 soalan kefahaman dan 20 soalan tatabahasa.

Anda perlu membaca esei, melihat keseluruhan idea esei tersebut dan mula menjawab soalan objektif yang menguji kefahaman anda.

Contoh Soalan

Title : Foreign Immigrants

The existence of more than two million foreign immigrants (both legal and illegal) causes major concern of certain parties in the nation. The labor sector for example is monopolized by foreign workers including construction works, house maids, production lines, field work, agriculture and services. The increasing number of incoming immigrants implicates many things.

On the positive side, there are benefits of having foreign laborers. Among the benefits of foreign labor is how cheap they are. With reduced labor costs, it will eventually result in lower production costs. Foreign laborers are also considered productive an efficient as they are known not to complain much. Furthermore, they are considered robust with their willingness to do a multitudes general works which are otherwise considered dirty, dangerous and require a great amount of strength.

In addition, foreign workers are known to have contributed to the Nation’s development. They also help with the public elections. In the long run, foreign immigrants help with the diplomatic relations between countries. Despite all the benefits mentioned, foreign labor is known to cause a lot of problems. With general labor works and services being monopolized by foreign workers, the job market is severely limited for Malaysians to even consider. At times, proper documents are absent for these foreigners which results in numerous issues later on. Furthermore, a lot of foreign workers comprise of incompetent human resource, restricting them to only perform general works or typical labor i.e. cleaning.

With the influx of immigrants, it is difficult to keep track; arising certain issues such as the laborers’ welfare, etc. are usually caught in disregard. This is evident with cases of physical abuse of foreign maids for example. Implications are further evident with the involvement of crime, prostitution and drug trafficking by foreign immigrants. What’s worse is the existence of middlemen, job agencies and corrupt government officials who are simply irresponsible with so many immigrants that are not accounted for.

In conclusion, it can be said that the existence of foreign immigrants have its benefits and as well as downsides. However, the peace and prosperity of our nation must be well-balanced and maintained in order to address this issue.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguatkuasa Gred KP19
Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguatkuasa Gred KP19
Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Penguatkuasa Gred KP19

 

Jumlah Gaji Pembantu Antidadah S19.

 

Macam kami dah kongsikan di atas, sekarang ini kami nak kongsikan mengenai jumlah gaji kepada jawatan pembantu antidadah s19 ini.

Gaji Minimum : RM1,352.00
Gaji Maksimum : RM4,003.00
Kadar Kenaikan Gaji Tahunan : RM100.00

RUJUKAN PANTAS PEMBANTU ANTIDADAH S19!

Kami tahu, anda tak banyak masa, anda nak cepat dan anda kena cepat. Betul tak?

Jadi, demi membantu anda, kami setuju untuk memberi panduan tambahan untuk anda.

Jika berminat, boleh dapatkan di – rujukan pantas antidadah s19 . ( Tarikh akhir jualan adalah pada 18 Januari 2022)

**ANDA KENA CEPAT! RAMAI DAH DAPATKAN RUJUKAN INI.

KAMI TAKUT ANDA TERLEPAS **

PENUTUP

Kami berharap dengan perkongsian soalan-soalan peperiksaan online ini akan membantu anda lulus dengan cemerlang  dalam peperiksaan online pembantu antidadah s19 ini. Teruskan berusaha dan cuba cari info terkini supaya anda lebih bersedia sebelum peperiksaan ini nanti.

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x