PELUANG KERJA DI SINGAPURA – BERMINAT ? JOM BACA !

PELUANG KERJA DI SINGAPURA • Anda berminat untuk bekerja di singapura ? Mesti anda terdengar mengenai gaji lumayan jika bekerja di sana ? jangan risau, aku pun dengar benda yang sama. tapi kan, kita pernah tak tanya yang kita ni ada peluang tak kerja di Singapura ?

PELUANG KERJA DI SINGAPURA

Peluang ni sebenarnya sangat luas untuk di terangkan . Namun jom, kita sembang sedikit mengenai peluang kerja di Singapura.

Kerja cuci pinggan dekat singapura pun boleh Kaya ! 

Tak percaya ? tengok gambar dekat bawah ni .

PELUANG KERJA DI SINGAPURA

1800 Dollar singapura bersamaan dengan rm 5 ribu lebih tau ! nampak tak kaya ke tak bila kerja di Singapura . Patut ramai yang cuba nasib di sana.

AMARAN !

Aku tau korang mesti nekad nak cuba nasib di Singapura kan. betul tak ? tengok gaji yang banyak tu menyebabkan kita rasa nak cuba nasib. tapi sebelum tu, lebih baik korang tahu selok belok bagaimana kerja di Singapura .

Pernah ada kes yang mana ada rakyat kita di tipu ajen yang menjanjikan kerja di sana. sebolehnya nak elakkan dari kes macam ni berlaku lagi dekat korang. jadi aku nak bagi solusi dekat korang. benda mudah ja, kita belajar dari pengalaman orang yang pernah bekerja di Singapura sendiri .

Si Cantik ini menulis sebuah ebook mengenai kerja di Singapura. Banyak juga info menarik yang di tulis dalam ebook tersebut. SANGAT SESUAI untuk anda yang ingin bekerja di Singapura. Macam mana nak dapatkan ebook ini ?

Dapatkan di sini – Kerja di Singapura !

Memang terbukti yang anda boleh kerja di singapura walaupun tanpa SPM . nak tau macam mana ? dapatkan ebook kerja di singapura ni dan anda kena mula study. Lagi cepat anda dapatkan lagi mudah anda buat plan untuk kerja di sana. 

PELUANG KERJA DI SINGAPURA memang ada, cuma kita kena hati-hati dan elakkan di tipu ajen. yelah kan , kita mai dari kampung dengan jual tanah bagai , bila sampai sana , kena pula tipu. Allah , dugaan sungguh kan. tapi jangan putus asa . sebab bersama dengan kesusahan itu adalah kesenangan.

Semoga berjaya ! 🙂

Sekian .

5 SEBAB UTAMA ANDA GAGAL DALAM TEMUDUGA ! WAJIB BACA SEBELUM MASUK TEMUDUGA !

5 SEBAB UTAMA ANDA GAGAL DALAM TEMUDUGA ! | Jom kali ni , kita sembang pulak mengenai Sebab utama anda Gagal dalam Temuduga . Ramai yang kongsikan mengenai nak buat resume je tapi ramai yang tak sedar selain resume ada beberapa perkara lain yang menyebabkan anda GAGAL DALAM TEMUDUGA !


5 SEBAB UTAMA ANDA GAGAL DALAM TEMUDUGA !

5 SEBAB UTAMA ANDA GAGAL DALAM TEMUDUGA 

1. Tak buat persediaan .

Korang tahu 90 % dari calon tidak buat persedian rapi ! Datang sekadar ala kadar je !

2. Tiada pengalaman dan Pendedahan

Masalah ni selalu jadi dekat Calon yang pertama kali sertai temuduga . nak elakkan benda ni berlaku, teruskan membaca mengenai pengalaman temu duga yang lain .

3. Komunikasi Yang kurang lancar .

Nervous yang terlalu kuat sehingga mereka gagal untuk menjawab soalan yang di nyatakan dengan baik. Malah ada yang BLANK / Kosong terus masa masuk bilik temu duga .

4. Penampilan yang tak tepat .

Ramai yang tak berpakaian yang seperti di minta. Ingat Pakaian anda lambang diri anda !

5. Over Confident ! .

Budak-budak yang dapat result power selalu buat masalah ni . hati-hati tau .

Fuhhh !

korang ada buat benda-benda yang di sebutkan di atas ka ? kalau ada , tolong ubah , insyaallah rezeki temuduga akan jadi milik anda .

Maklumat mengenai 5 SEBAB UTAMA ANDA GAGAL DALAM TEMUDUGA  ini di tulis oleh penemu duga sendiri sebagai panduan kepada anda untuk berjaya dalam temu duga.Korang nak tips temuduga dari Penemuduga tersebut tak ? Kalau nak berjaya kenalah dapatkan !

Dapatkan di sini – Rahsia LULUS Temuduga !

Akhir sekali, teruskan usaha dan banyakkan membaca tau . Dapatkan maklumat mengenai Temuduga sebelum anda masuk ke bilik temuduga. Harapnya Entri aku mengenai 5 SEBAB UTAMA ANDA GAGAL DALAM TEMUDUGA  membantu korang lah ya.

Sekian .

PANDUAN BUAT RESUME SENDIRI UNTUK TEMUDUGA KERAJAAN & SWASTA !

PANDUAN BUAT RESUME SENDIRI UNTUK TEMUDUGA KERAJAAN & SWASTA !

Bismillahirahmanirrahim , Assalamualaikum , lama juga aku tak masuk ke blog ni untuk berkongsi berkaitan dengan temuduga kerajaan dan swasta. sebagai perkongsian, kali ini kita belajar PANDUAN BUAT RESUME SENDIRI UNTUK TEMUDUGA KERAJAAN & SWASTA !
Dalam resume, kita perlu ada beberapa perkara penting .
1. Ringkasan maklumat diri beserta gambar .
2. background study 
3.Pencapaian .
ini basic 3 perkara yang perlu ada , yang lain terpulang kepada syarikat yang anda mohon kerja tu. Ada syarikat sudah senaraikan apa yang perlu ada dalam resume tersebut , jadi korang follow sahaja . kalau tak diberikan, boleh guna panduan ini .
PANDUAN BUAT RESUME SENDIRI UNTUK TEMUDUGA KERAJAAN & SWASTA !

Macam mana nak buat resume ,tak tahu nak edit macam mana ?

Soalan yang selalu di tanya sebab tak pandai nak edit pakai photoshop dan sebagainya . mudah jer, korang pernah tengok iklan di facebook mengenai resume yang di jual . korang boleh beli dari situ. korang hanya perlu edit dengan gunakan microsoft word sahaja . Mudah sangat .

Kalau pandai edit pakai photoshop ,

Gunalah photoshop, korang boleh edit dengan menjadikan ia lebih menarik untuk di baca oleh penemuduga nanti .
Masukkan maklumat yang aku kongsikan dekat atas insyaallah akan memudahkan korang buat resume sendiri .
Kalau anda nak tahu, ramai yang tak lulus permohonan kerja di sebabkan oleh kesilapan membuat resume. Dapatkan rahsia resume kerja untuk memastikan anda tidak tergolong dalam golongan yang buat salah ketika hantar resume.
Bagi yang ingin dapatkan maklumat terkini berkenaan temuduga kerajaan , cara handle temu duga kerajaan dan swasta . boleh dapatkan Rahsia Temuduga di pautan ini – Rahsia lulus temuduga kerajaan .
Korang kalau ada masalah apa-apa, bagi tau ya di ruangan komen , insyaallah aku akan cuba membantu korang . jangan lemah semangat dan nervous ! hehe
Sekian .

PANDUAN TEMUDUGA KERAJAAN 2017 !

PANDUAN TEMUDUGA KERAJAAN 2017 !

PANDUAN TEMUDUGA KERAJAAN 2017 ! • Ya, aku tahu , aku jarang update blog ni . hehe

Sebenarnya, bukan mudah untuk mengekalkan seseorang dengan blog miliknya . tapi aku cuba untuk istiqamah dalam penulisan-penulisan ilmiah ini . baik, kali ini aku nak ceritakan sedikit panduan kepada anda mengenai panduan temuduga kerajaan 2017 .

Apa yang penting dalam temuduga adalah resume dan kebolehan bercakap dan menjawab soalan yang di tanyakan ketika temu duga . aku pernah di tanya mengenai isu-isu semasa dan di kaitkan dengan jawatan yang aku pohon .

masa tu terkejut juga, macam mana aku nak jawab ni . aku pun mulakan dengan beberapa perkataan dan tiba-tiba blank. tak boleh nak tunggu lama, aku cepat-cepat minta maaf sebab aku tak boleh jawab soalan tersebut .

Jangan risau penemuduga akan faham dengan korang. Nervous dan gementar itu normal . di luar bilik tu ramai lagi dok tunggu dan nervous depa lagi tinggi dari kita yang di dalam bilik tu kan.

Aku tekankan mengenai isu semasa agar korang sentiasa study mengenai nya. memang satu soalan atau dua soalan sahaja di tanya ,tetapi itu antara soalan paling susah untuk di jawab . kalau korang boleh jawab itu di kira bonus untuk korang .

Yang kedua pasal resume , tulis seelok dan sebaik mungkin mengenai korang dalam resume itu . ada perkara yang patut letak atau tidak patut letak kena korang ambil tahu . Kalau boleh gunakan resume terkini yang lebih memudahkan bacaan orang penemuduga .

Sewaktu aku di temu duga hari tu, aku ingat penemuduga aku tu tak baca resume dan terus tanya soalan.sebenarnya mereka lihat dulu resume tanpa korang tahu . yelah kan kita tengah nervous mana ada masa nak ambil tahu diorang tengah baca atau tidak kan . hehe

jadi, bagi aku dua benda ini akan menjadi panduan temuduga kerajaan untuk korang yang mencarinya . Kalau yang kali pertama di temu duga, tolong jangan nervous sangat dan rileks sahaja . penemuduga tak makan orang . hehehe

Semoga pembacaan korang mengenai PANDUAN TEMUDUGA KERAJAAN 2017 ! membantu kalian untuk berjaya dalam temuduga nanti . teruskan membaca maklumat dalam blog ini dan aku harap sangat ia membantu kalian .

Sekian .

SOALAN LAZIM TEMUDUGA KERAJAAN !

SOALAN LAZIM TEMUDUGA KERAJAAN ! |  Ramai yang tanya admin mengenai soalan Lazim ketika temuduga kerajaan. untuk pengetahuan korang ada beberapa jenis set soalan yang di tanya ketika temuduga tetapi admin tak mau cerita mengenai set soalan tersebut. admin nak cerita soalan yang di tanya terus. lain kali admin cerita mengenai set-set soalan itu ya .

SOALAN LAZIM TEMUDUGA KERAJAAN !

Contoh Soalan Lazim Temuduga kerajaan .

1. Perkenalkan diri .
2. Kejayaan hidup .
3. Apa yang anda faham dengan jawatan yang di pohon.
4. Info berkaitan kementrian yang di pohon.
5. Perkeliling baru atau isu semasa berkaitan kerajaan.

5 Soalan ini admin kena jawab ketika temuduga kerajaan tempoh hari. Memang kena banyak membaca terutamanya isu semasa mengenai kerajaan malaysia. kalau korang tak suka kerajaan malaysia sekalipun, kena juga bodek bagi nampak cantik. hehehe

Sebagai panduan tambahan, apa kata korang dapatkan ebook Rahsia Temuduga kerajaan ini . Ia adalah info yang sesuai sehingga sekarang dan tak rugi pun kalau korang memilikinya. Selamat berjaya dalam temuduga kerajaan !

Dapatkan di sini – Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan .

Sekian.

PENGALAMAN HADIRI TEMU DUGA KERAJAAN !

PENGALAMAN HADIRI TEMU DUGA KERAJAAN !  | Kali ini saya ingin kongsikan mengenai temu duga pertama seorang calon SPA baru-baru ini . Temu duga yang berlangsung baru-baru ini merupakan pengalaman pertama beliau dengan temuduga kerajaan. Selepas mendapat tawaran melalui SMS dan juga email dari Spa untuk Temu duga, beliau segera membuat semakan mengenai jawatan yang akan di pohon tersebut .

PENGALAMAN HADIRI TEMU DUGA KERAJAAN !

Semakan boleh di buat di laman web spa . Semakan juga meliputi bidang tugas dan kelayakkan untuk jawatan tersebut . semua maklumat ada di laman web spa . Selepas membaca maklumat tersebut, beliau segera mendapatkan semangat untuk menghadiri sesi temu duga memandangkan ini pengalaman pertama beliau di sesi temu duga tersebut . Perkara pertama yang di lakukan ketika hari semakin dekat dengan sesi temu duga adalah sentiasa berfikiran positif dan berkata kepada diri sendiri ” aku nak rasa pengalaman di temu duga , kerja dapat atau tidak, itu lain cerita sebaliknya adalah pengalaman itu yang penting “

Ketika hari kejadian beliau datang awal ke tempat temu duga, untuk pengetahuan anda, jika anda mendapat sesi petang untuk temu duga  spa, ada di benarkan untuk datang bermula jam 8 pagi , ini maklumat dari pegawai spa tersebut . jadi tak perlu ikut waktu yang di tetapkan.  Ketika memasuki ruang menunggu di bangunan terbabit, perasaan gemuruh mula mengambil tempat, tetapi beliau tetap yakin dan mencuba kaedah mengawal pernafasan untuk mengurang rasa gugup tersebut .

Alhamdulillah setelah setengah jam, akhirnya waktunya sudah tiba dan beliau masuk dengan keyakinan dan menjawab soalan yang di kemuka kan kepada beliau dengan baik . Sebelum keluar dari bilik temu duga,sempat juga dia menucapkan terima kasih kepada penemuduga kerana peluang yang di berikan .alhamdulillah.

Untuk Menguatkan semangat anda lagi ! saya cadangkan agar anda memiliki Ebook Rahsia Lulus temuduga kerajaan ! kerana ia betul-betul bermanfaat kepada anda. di samping itu ia juga sebagai persediaan mental kepada anda selain dari dokumen yang lengkap dan juga pakaian yang kemas, ilmu di dada juga amat penting . dengan pelbagai rahsia yang di kongsikan ini ,pasti anda dapat gunakan dalam menangkis segala komen negatif ketika temu duga dengan baik dan beretika. Dapatkan segera demi masa depan anda yang cerah !

Klik Gambar di bawah :

PENGALAMAN HADIRI TEMU DUGA KERAJAAN !

Sekian.

BANYAK JAWATAN KOSONG YANG DITAWARKAN !

BANYAK JAWATAN KOSONG YANG DITAWARKAN !

Banyak Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Dan Ramai Juga Yang Memohon!

Berdasarkan statistik yang dikeluarkan pada tahun 2014 oleh Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA); Datuk Ramli Juhari, hampir 2.5 juta permohonan kerja telah diterima untuk menyertai perkhidmatan awam.
Permohonan ini untuk mengisi jangkaan 80,000 kekosongan jawatan dalam sektor awam yang jelas menunjukkan persaingan yang sangat kompetitif di kalangan pemohon untuk memilih berkhidmat dalam perkhidmatan awam.
“Arrggh!Jud, cukup lah! Saya dah tak sanggup dengar mengenai kelebihan dan peluang pekerjaan yang disediakan dalam perkhidmatan awam”, kata anda dalam hati.
Memang saya amat faham akan perasaan anda itu.
Usah risau, sebenarnya anda memang layak terpilih dalam temu duga kerja kerajaan!
Tapi sebelum saya dedahkan kepada anda jalan penyelesaiannya, izinkan saya untuk perkenalkan diri saya terlebih dahulu…

RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN !

RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN ! ||  Gagal dalam temuduga ? susah mendapat tempat dalam kerja sektor kerajaan ? jangan risau ! anda telah sampai ke tempat yang betul . Ebook RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN ! ini amat berguna untuk anda yang mencari jawapan untuk berjaya dalam temuduga dengan mudah !
RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN !

ANDA DIPANGGIL UNTUK SESI TEMUDUGA JAWATAN KERAJAAN?

KETAHUI BAGAIMANA ANDA BOLEH LULUS DAN TERPILIH UNTUK MEMEGANG JAWATAN YANG DITAWARKAN BERBANDING CALON-CALON YANG LAIN?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat anda,
Saya faham hati, jiwa dan perasaan anda yang sedang risau memikirkan persediaan-persediaan yang perlu dilakukan untuk menghadiri temu duga kerajaan.
Hidup ini rasa susah hati, panik dan gementar.
Hari-hari sebelum tarikh temu duga terpaksa dihadapi dengan hati dan minda yang bercampur baur untuk terpilih di kalangan 15 orang calon yang lain.
Saya benar-benar faham, kerana saya sendiri sering bertemu dengan calon-calon temu duga seperti anda.
Tentunya anda mempunyai harapan yang tinggi menggunung untuk bekerja dengan kerajaan supaya dapat memberi kehidupan yang lebih baik untuk diri sendiri, ibu bapa dan keluarga dengan tawaran-tawaran kompetitif seperti
  • Tawaran gaji permulaan yang lumayan serta kenaikan gaji tahunan berdasarkan prestasi
  • Kemudahan perubatan sehingga selepas umur persaraan termasuk ibu bapa sendiri, pasangan dan anak-anak
  • Pemberian imbuhan-imbuhan tetap seperti perumahan dan perkhidmatan awam pada setiap bulan
  • Kemudahan pinjaman rumah, kenderaan dan komputer dengan kos pengurusan yang rendah
  • Kemudahan cuti bersalin sehingga 90 hari untuk wanita
  • Peluang kenaikan pangkat dan laluan kerjaya yang menarik
  • Peluang melanjutkan pelajaran sehingga peringkat Doktor Falsafah (PhD)
  • Pemberian Cost of Living Allowance (COLA)
  • Mendapat taraf jawatan tetap selepas tamat tempoh percubaan
  • Kemudahan pencen untuk menampung kos kehidupan selepas bersara
  • Ganjaran-ganjaran atas kesetiaan perkhidmatan
Namun, calon-calon perlu sedar bahawa jemputan menghadiri temu duga adalah langkah terakhir dan terpenting untuk melayakkan seseorang dilantik berkhidmat dengan perkhidmatan awam.

Dengan Panduan RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN ini pasti membantu anda dalam memberikan yang terbaik untuk diri sendiri. tak rugi kalau kita keluarkan duit untuk pelaburan yang baik . Untuk family kita juga bukan untuk orang lain. betul tak ? untuk membeli, anda boleh klik gambar di bawah ini.

RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN ! 

Sekian.

Sekali kita berubah untuk berjaya,jalan mudah pasti terbentang luas untuk kita. yang penting kita percaya !

PERKARA POSITIF SEBELUM TEMUDUGA !

PERKARA POSITIF SEBELUM TEMUDUGA ! ||  Anda Gugup ? perlukan bimbingan ketika ingin temuduga ? sudah pasti itulah persoalan yang timbul apabila kita dipilih untuk menyertai satu sesi temuduga . Masalah mula timbul apabila kita sendiri tak yakin dengan diri kita sebelum melangkah ke tempat temuduga . Kalau kita nak elakkan perkara sedemikian berlaku, sudah pasti kita kena cari cara atasi iaitu dengan cara belajar PERKARA POSITIF SEBELUM TEMUDUGA !

PERKARA POSITIF SEBELUM TEMUDUGA !

Apa PERKARA POSITIF SEBELUM TEMUDUGA ?

1. Jaga hubungan kita dengan Allah
2. Jaga Hubungan kita sesama Makhluk .
3. Minta restu orang tersayang seperti mak ayah,suami atau isteri .
4. Elakkan dari bergaduh dengan rakan .
5. Sentiasa berusaha perbaiki kelemahan .

Ingatlah satu tips mudah untuk temuduga adalah dengan cara membuang benda negatif di dalam fikiran dan minda. Dengan cara itu kita mampu mendepani apa sahaja yang menghalang kita di hadapan kita. stay positif dan insyaallah kita akan berjaya !

Tips tambahan, korang boleh rujuk gambar di bawah .

Sekian.