Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/operasi) N19

contoh soalan pembantu tadbir

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/operasi) N19. Assalamualaikum, hari ini kami nak kongsikan dengan anda beberapa contoh soalan yang dapat membantu anda dalam exam online pembantu tadbir nanti.

Jika anda calon yang akan mengambil peperiksaan ini nanti, kami sarankan anda buat semakan kelayakan terlebih dahulu bagi memastikan nama anda ada dalam senarai calon.

 

contoh soalan pembantu tadbir

Semakan boleh dibuat menerusi pautan di bawah

[+] Semakan

Nama ada sudah ada dalam sistem? Alhamdulillah, Tahniah kami ucapkan kepada anda. Sekarang misi anda adalah lulus peperiksaan online itu nanti. Bukan mudah nak layak mengambil exam ni tau.

Tolong jangan sia-siakan peluang ni tau.

Jom kita cuba jawab Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir di bawah ni ya.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/operasi) N19

CONTOH SOALAN SEKSYEN A – Daya Menyelesaikan Masalah

  1. Sebuah mesin fotostat dengan kos RM 1,800.00 telah dibeli pada 1 Januari 2005. Aset ini disusutnilaikan pada 15 % setahun mengikut kaedah ansuran tetap. Kirakan belanja susut nilai untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2009.

soalan matematik pembantu tadbir

HURAIAN SEKSYEN A – Pecahan 3 : Soalan Matematik

Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

1. Di dalam sebuah kelas ada 40 orang penuntut. 90% daripada mereka
mengambil peperiksaan; 3/4 daripada yang mengambil peperiksaan itu
telah lulus. Berapakah jumlah penuntut yang lulus?

A. 27
B. 30
C. 33
D. 36

Jawapan: A

Pengiraan: 90% daripada 40 orang mengambil peperiksaan bersamaan
dengan 36 orang. Hanya 3/4 sahaja yang lulus daripada 36 orang tersebut.
Ini adalah bersamaan dengan 27 orang sahaja yang lulus. Jadi, jawapan
yang tepat adalah A.

2) Kemahiran Menggunakan Logik

Dalam seksyen ini, calon dikehendaki menggunakan kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat yang diberikan untuk memilih jawapan yang tepat dalam menyelesaikan masalah yang dikemukakan.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir – SEKSYEN B – KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS

Dalam seksyen ini calon akan diuji mengenai tahap kefahaman dalam Bahasa Inggeris. Soalan akan
merangkumi dua (2) petikan pendek beserta 10 soalan kefahaman dan 20 soalan tatabahasa.
Masa : 30 minit
Soalan : 30 (aneka pilihan)

Sumber soalan : https://kerjayamalaysia.com/contoh-soalan-peperiksaan-online-pembantu-tadbir-perkeranian-dan-operasi-gred-n19/

Nota Tambahan untuk anda !

Kami tahu anda nak berjaya dalam peperiksaan ini. Mungkin sebab nak ubah hidup anda atau untuk mak dan ayah anda. Bila anda berjaya, mereka pun tumpang senang dan bangga.

Jadi, kami sedia Nota RINGKAS DAN PADAT untuk anda ulang kaji sebelum mengambil peperiksaan online nanti. Nota ni sangat lengkap mengikut format terkini peperiksaan.

contoh soalan pembantu tadbir

Anda boleh dapatkan di pautan di bawah.

[+] Info tambahan pembantu tadbir n19

RUJUKAN INI SANGAT TERHAD!

YANG LAMBAT AKAN TERLEPAS LAGI LAH NAMPAKNYA!

Rujukan ini lengkap untuk anda yang betul-betul nak berjaya. Yang penting dari testimoni pengguna sebelum ini pun mereka dah berjaya lolos peperiksaan ini dengan jayanya.

Rugilah kalau anda tak dapatkan rujukan ini.

Kalau anda ada sebarang pertanyaan, boleh contact admin direct melalui facebook ini >> Tips Temuduga Kerja <<. Admin akan jawab semua persoalan anda di sana.

Kami harap perkongsian kami mengenai Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/operasi) N19 dapat membantu anda mencapai cita-cita anda. Jangan sesekali putus asa dalam kehidupan. Cuba dan terus mencuba. Semoga berjaya!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of