Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 TERENGGANU

Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 TERENGGANU. Adakah anda calon-calon peperikasaan penolong pegawai tadbir n29 bagi negeri terengganu? Kalau ya, tahniah kami ucapkan kepada anda. Bukan mudah untuk sampai ke tahap ini.

Khabarnya, ada peperiksaan online akan berlangsung tidak lama lagi. Jadi pasti anda sudah bersedia untuk mengambil peperiksaan tersebut kan. Bagi yang terlibat, jom kita ulang kaji soalan-soalan di bawah ini ya.

 

contoh soalan penolong pegawai tadbir n29 terengganu

Soalan Contoh Ujian N29 Terengganu 2019

Oleh sebab ramai calon yang tanya kami mengenai contoh soalan, Jadi kami kongsikan dengan anda dibawah ini.

Format Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

BAHAGIAN

●A : PENGETAHUAN AM

●B : DAYA MENYELESAIKAN MASALAH

● C : BAHASA INGGERIS

Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir

Berikut adalah contoh soalan pengetahuan am dan daya menyelesaikan masalah Pegawai Tadbir Gred N41 seperti di bawah ;

Seksyen A : Pengetahuam Am

Dalam seksyen ini soalan-soalan yang dikemukakan adalah berkenaan perkara berkaitan dengan politik, sosial, hal ehwal semasa, sains teknologi, ekonomi, perdagangan, sukan dan lain-lain lagi.

Masa : 40 minit
Soalan : 50 soalan aneka pilihan

1. Ketua dalam bahagian Pengurusan Teknologi Maklumat Kementerian Dalam Negeri (KDN) ialah
A. Setiausaha Bahagian Gred Khas C
B. Timbalan Setiausaha Bahagian Gred F54
C. Timbalan Setiausaha Bahagian Gred F52
D. Ketua Penolong Setiausaha Gred F48

2. Namakan mantan Perdana Menteri yang mengasaskan Transformasi Pembangunan
Luar Bandar Pertama pada tahun 1957.
A. Tunku Abdul Rahman
B. Tun Abdul Razak
C. Tun Hussein Onn
D. Tun Dr. Mahathir

 

3. Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menjalinkan kerjasama dengan
Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk urusan di peringkat antarabangsa melalui
agensi di bawahnya TIDAK TERMASUK

A. United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC)
B. United Nations High Commissioner on Refugees (UNHCR)
C. Gagasan Malaysia, Filipina dan Indonesia (MAPHILINDO)
D. Office of the High Commissioner for Human Rights (OHCHR)

4. Perdana Menteri perlu merujuk kepada satu pihak sebelum membuat lantikan
Hakim Besar. Siapakah pihak tersebut?

A. Ketua Menteri Sabah
B. Ketua Menteri Sarawak
C. Ketua Hakim Negara
D. Hakim-Hakim Besar

5. Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) menyelia agensi dan
jabatan kerajaan di bawah KECUALI

A. Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)
B. Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA)
C. Lembaga Tabung Haji
D. Majlis Amanah Rakyat (MARA)

Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

Dalam Seksyen B berkisarkan soalan mengukur daya menyelesaikan masalah calon dan soalan matematik. Soalan matematik yang ditanya merangkumi standard SPM sahaja.

Masa : 50 Minit
Soalan : 40 soalan aneka pilihan

I. Kemahiran Menggunakan Logik

n41 perak

II. Kemahiran Menginterpretasi Data

1. Carta berikut menunjukkan bilangan pelancong tempatan dan luar negara yang melawat ke Zoo Negara dari bulan Januari hingga Mac.

 

n29-terengganu

 

Pada bulan April , bilangan pelancong luar negara telah menurun sebanyak 40 peratus manakala bialngan pelancong tempatan adalah 1/3 berbanding bulan sebelumnya.

Hitung jumlah perbezaan antara pelancong tempatan dan pelancong luar negara yang datang melawat ke Zoo Negara bagi bulan April.

A. 20 orang C. 60 orang
B. 40 orang D. 80 orang

Jawapan : B

Teknik menjawab soalan

Pelancong luar negara:
40/100% x 400 = 160
400 – 160 = 240

Pelancong tempatan :
1/3 x 600 = 200

Beza pelancong Bulan April :
240 – 200 = 40

III. Konsep Matematik

n29-terengganu

 

PERINGATAN : Contoh-contoh soalan yang dikongsikan oleh pihak kami hanyalah sekadar contoh dan gambaran sahaja, tidak mempuyai kaitan soalan ramalan atau bocor soalan.

RUJUKAN PEPERIKSAAN UNTUK ANDA !

Ramai yang tanya, ada tak soalan tambahan atau rujukan untuk mereka ulang kaji.

Jawapannya adalah ADA !

rujukan peperiksaan penolong pegawai tadbir n29 terengganu

Kami kongsikan rujukan ini atas beberapa faktor antara yang paling utama adalah respon positif calon yang menggunakan rujukan ini. Rata-rata mereka berpuas hati dengan rujukan ini kerana banyak membantu mereka.

Jadi kami nak tolong anda pula kali ini.

ISI Kandungan Rujukan ini adalah seperti berikut;

[+] Contoh Soalan.
[+] Teknik menjawab

dan lain-lain.

Bagi yang berminat, boleh dapatakan di sini – Rujukan N29

Oh ya ! Rujukan ini TERHAD, jadi anda kena cepat bertindak yer.

Jangan terlepas pula.
Nanti kalau dah tutup, anda juga yang rugi.

Akhir sekali, kami doakan anda berjaya dalam peperiksaan kali ini, teruskan berusaha dan jangan sesekali putus asa. Anda pasti dapat menjawab peperiksaan ini dengan terbaik.

 

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29. Tahniah kami ucapkan kepada calon yang layak untuk menghadiri sesi temuduga ini nanti.

Kami akan kongsikan dengan anda contoh soalan temuduga tersebut.

Setiap kali dipanggil ke sesi temuduga, sudah pasti ramai yang takut dan teruja. ada pula yang tak boleh fikir apa-apa bila hampir dengan sesi temuduga.

Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29

Semua itu, anda perlu atasi agar sesi temuduga anda itu nanti akan berjalan lancar dan sempurna.

Anda dah selesai ujian psikometrik sebelum ini. anda juga telah berjaya menjawab pepeiksaan online PTN29.

jadi kali ini, fokus kita adalah kepada temuduga pula. Buat sehabis baik !

Insyaallah, rezeki akan menjadi milik anda.

Tugas-tugas penolong pegawai tadbir n29

Berdasarkan maklumat dari SPA, bidang tugas anda nanti adalah seperti berikut :

Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.

nampak mudahkan tapi penuh dengan tanggungjawab yang besar.

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29.

Disebabkan ramai yang nak belajar dan ulang kaji soalan temuduga ini, kami kongsikan dengan anda.

Baca elok-elok dan cuba tulis jawapan yang anda tahu. Lepas ini boleh terus praktis supaya sebutan jadi lancar.

1. Sila perkenalkan diri anda.

2. Kenapa anda memilih jawatan ini.

3. Kenapa anda berhenti kerja di tempat lama.

4. Bagaimana kerja anda sebelum ini dapat membantu anda untuk melaksanakan tugas penolong pegawai veterinar ini.

5. Isu semasa berkaitan kerajaan.

6. Soalan berdasarkan situasi.

Sebenarnya ramai yang gagal bila hadir ke sesi temuduga. Jadi, sebagai calon anda perlukan sokongan yang kuat terutamanya dari sudut pengalaman sebelum menghadiri sesi ini.

Sakit hati bila kita gagal dalam temuduga ini kan. Jawatan penolong pegawai tadbir ini bukan jawatan mudah nak dapat.

PANDUAN TEMUDUGA PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 .

Memandangkan ramai calon yang nak kan panduan ini. kami kongsikan dengan anda sebagai calon temuduga penolong pegawai tadbir N29.

Ini sebab penting kenapa anda wajib ada panduan ini .

1: Mudah Faham, Ianya ditulis dengan bahasa mudah difahami dan mudah dipraktikkan tidak kira samada anda berkelulusan SPM ke, Diploma ke, Ijazah atau ada ‘master’ sekalipun.

2: Jimat Masa, Ianya menjimatkan masa anda dalam membuat persediaan temuduga di mana anda tidak perlu buang masa masih tercari-cari tips temuduga lain yang belum tentu sesuai dengan anda.

3: Step by Step, Panduan langkah demi langkah yang mudah diikuti bagaimana membuat persediaan temuduga dari A – Z. Sebelum temuduga, semasa temuduga, hinggalah ke akhir temuduga.

4: Rahsia Sulit, Berbagai-bagai rahsia untuk menjadi kelihatan hebat semasa hari temuduga yang tidak diketahui oleh ramai orang akan didedahkan kepada anda.

5: Evergreen, Ianya sesuai bagi mana-manapun temuduga tidak kira apa jawatan yang anda pohon.

6: Proven! Terbukti telah membantu ramai orang berjaya dalam temuduga dengan panduan ini.

CEPAT !
dapatkan segera.

Rugi kalau anda lambat bertindak.
Temuduga nak dekat dah ni .

dapatkan di sini : Panduan temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29 .

Akhir sekali, kami doakan agar calon-calon temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29 berjaya dalam sesi temuduga anda semua. jangan putus asa, teruskan berusaha sehingga habis tau.

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Tadbir N29

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Tadbir N29

Kami kongsikan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Tadbir N29 untuk calon – calon yang sedang mencari maklumat mengenai soalan ujian psikometrik penolong pegawai tadbir. Anda boleh jadikan contoh soalan ini sebagai panduan buat anda.

Untuk maklumat lanjut mengenai jawatan penolong pegawai tadbir, tugas dan contoh soalan ujian psikometrik ini, anda boleh baca sepenuhnya dibahagian bawah ini

TUGAS SEORANG PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Secara umumnya tugas seorang penolong pegawai tadbir adalah : –

Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.

Salah satu cara untuk anda layak mendapat jawatan penolong pegawai tadbir adalah dengan melalui beberapa saringan seperti ujian psikometrik dan juga sesi temuduga. Sebelum ke sesi temuduga, anda perlu lepasi sesi ujian psikometrik terlebih dahulu.

Berikut merupakan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Tadbir N29 sebagai rujukan anda.

CONTOH SOALAN

1. Dalam sebuah acara atau aktiviti, anda biasanya berbual dengan :

A. Ramai orang termasuk orang yang belum dikenali.
B. Segelintir orang yang sudah dikenali sahaja.

2. Di antara perkara yang kurang diterima ialah

A. Hidup tanpa arah tuju
B. Hidup seperti biasa

3. Anda lebih menumpukan pada orang yang

A. Waras fikiran (sensible)
B. Imaginatif

4. Semasa membuat penilaian, anda biasanya terpengaruh oleh

A. Undang-undang berbanding kondisi
B. Kondisi berbanding dengan undang-undang

5. Anda lebih memberi perhatian kepada hal-ehwal yang

A. Memberi keyakinan
B. Memberi perasaan terharu

6. Anda lebih menggemari acara yang dimulakan dengan

A. Masa yang tepat
B. Secara santai

7. Dalam kelompok sosial anda, maklumat yang anda terima biasanya

A. Terima maklumat awal
B. Terima maklumat akhir

8. Fakta yang anda baca, terima dan dengar

A. Fakta yang benar
B. Fakta yang salah

9. Penulis sepatutnya menghasilkan artikel berdasarkan

A. Fakta dan isi yang benar
B. Analogi dan imaginasi rekaan

10. Anda lebih gemar jika dikelaskan sebagai individu yang

A. Sabar
B. Mesra

Berdasarkan rekod calon yang mengambil ujian psikometrik, ramai calon terkandas dalam sesi ini. Jadi sebagai calon, anda perlu lakukan yang terbaik demi masa hadapan anda.

PANDUAN DAN RUJUKAN PEPERIKSAAN PSIKOMETRIK PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Disebabkan ramai calon yang tanya dan mencari panduan ujian psikometrik. Kami kongsikan satu panduan lengkap untuk anda. Panduan ini meliputi contoh soalan berserta dengan jawapan ujian psikometrik serta Tips untuk anda menjawab soalan ujian sebenar nanti.

Untuk sesi 2018, rujukan ini telah dikemaskini dan mengikut format terkini peperiksaan.

Jika anda berminat, boleh dapatkan dibawah ini.

Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Tadbir N29

 Ujian Psikometrik

kalau ada masalah pada puatan di atas,

anda boleh terus ke pautan ini

>> Ujian Psikometrik <<

Rujukan ini sangat terhad, anda pelu dapatkan segera. Jika anda lambat, kami bimbang anda akan ketinggalan nanti. Lakukan pembelian terus melalui pautan diatas.

Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29. Setelah sekian lama, peperiksaan ini tidak di tawarkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Akhirnya, mereka kembali menawarkan jawatan penolong pegawai tadbir N29 ini kepada rakyat Malaysia. Anda di panggil untuk mengambil peperiksaan online N29 ini nanti (15 Ogos) ?

Kalau ya, Tahniah kami ucapkan kepada anda kerana berjaya melepasi halangan sehingga layak menduduki peperiksaan ini. Kami seronok bila calon kata mereka akan menduduki peperiksaan online penolong pegawai tadbir n29 dalam masa terdekat.

Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

RUJUKAN EXAM ONLINE N29

Calon exam online penolong pegawai tadbir n29 yang mencari rujukan dan nota ringkas serta contoh soalan, boleh dapatkan melalui pautan di bawah. Anda hanya perlu klik link dibawah dan ia akan bawa anda ke laman rujukan tersebut.

Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

DAPATKAN DI SINI  >> Rujukan Soalan exam online Penolong Pegawai Tadbir N29 <<

CONTOH SOALAN 

Hari ini , kami kongsikan dengan anda mengenai contoh soalan-soalan N29 untuk jawatan penolong pegawai tadbir ini dengan anda. Baca dan cuba jawab sebagai persediaan untuk peperiksaan ini esok.

Secara umumnya, peperiksaan online ini mempunyai 2 bahagian utama.

Bahagian ASoalan berkisar mengenai Pengetahuan Am
Bahagian BSoalan Daya Penyelesaian Masalah Matematik.

Pecahan soalan exam online dibahagikan kepada beberapa subtopik atau bahagian. Jadi anda perlu menjawabnya satu per satu dari setiap bahagian.

Soalan Pengetahuan Berkaitan Bidang Kerja

1. Pejabat cawangan Kerajaan Sarawak terletak di ………

A. Jalan Betik
B. Jalan Cik
C. Jalan Jambu
D. Jalan Miri

Contoh Soalan Pengetahuan Am

1. Organisasi pembentukan dasar negara yang tertinggi adalah ……

A. Majlis Dasar Negara
B. Kabinet
C. Majlis Tertinggi Negara
D. Yang DiPertuan Agong

Soalan Berkaitan Dasar-Dasar Kerajaan

1. Dasar Pelajaran Kebangsaan yang termaktub dalam Akta Pelajaran 1961 adalah
berteraskan kepada Penyata Razak 1956 dan Penyata Rahman Talib 1960
yang menumpukan aspek-aspek berkaitan perpaduan negara. Sila pilih
penyataan yang PALING TEPAT menggambarkan Dasar Pelajaran
Kebangsaan

A. Sekolah-sekolah vernakular terpisah antara satu sama lain mengikut
kedudukan geografi dan taburan penduduk.

B. Mewujudkan sistem pendidikan yang bersifat demokrasi dari segi peluang
dan kualiti menerusi pengagihan peruntukan yang adil serta kurikulum
dan peperiksaan yang sama kandungannya.

C. Menumpukan kepada pendidikan agama yang lebih teratur seperti
Sekolah Pondok.

D. Menggalakkan guru-guru yang mengajar di sekolah Cina dibawa masuk
dari China dan guru-guru tempatan turut dilatih mengikut sistem dari
negara China.

Soalan Berkaitan Sikap atau Ujian Psikometrik

1. Melaksanakan tugas dengan amanah, bersih dan jujur adalah nilai-nilai utama
seorang pekerja

A. Tidak setuju
B. Setuju

Soalan Untuk Menguji IQ

1. Antara 1kg beras, 1 kg batu dan 1kg kapas yang manakah yang lebih berat?

A. Kapas
B. Beras
C. Batu
D. Sama berat

2. Di dalam suatu keputusan ujian, murid P, Q, R, S, T mendapat gred A, B, C, D dan E masing-masing. Didapati murid P dapat gred lebih baik daripada murid Q dan murid S dapat gred lebih baik daripada murid T, tetapi lebih rendah daripada murid Q. Jika R dapat gred A, siapakah yang dapat gred yang paling rendah?

A.   P
B.   Q
C.   S
D.   T

**ini hanya contoh soalan rujukan sahaja, bukan soalan yang sebenar. Kami kongsikan ini sebagai rujukan dan latih tubi kepada anda.

DAPATKAN CONTOH SOALAN EXAM ONLINE PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Anda boleh dapatkan contoh soalan peperiksaan online penolong pegawai tadbir n29 melalui link dibawah. Anda juga akan dapat nota ringkas mengikut topik-topik yang akan ditanya dalam exam online itu nanti. 
Contoh nota ringkas yang anda akan dapat dengan contoh soalan tersebut .
Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29

Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

LAST CALL !!

2 Jam terakhir untuk anda dapatkan ebook
rujukan PENOLONG PEGAWAI TADBIR
N29 ,

>> Setebal 200++ mukasurat;
.
>> Format OGOS 2018
.
>> Contoh soalan dan jawapan
seksyen A, B. Lebih 100 semuanya!
.
>> 90+ Nota ringkas untuk rujukan
pantas
.
>> Huraian format dan pecahan
soalan dalam setiap seksyen
.
.
Semua ini untuk persediaan peperiksaan
PPT N29 sesi 15 Ogos 2018.

.
Esok !!!!

Anda boleh buat pembelian melalui pautan dibawah ini.
KENAPA RAMAI CALON DAPATKAN CONTOH SOALAN INI ?

Pertamanya, Calon tersebut nak berjaya dalam peperiksaan online ini untuk ke peringkat seterusnya. 

Kedua, Calon sedar dengan persaingan yang bakal mereka hadapi pada peringkat ini. jadi mereka berusaha belajar dan buat soalan sebagai latih tubi menjelang hari peperiksaan itu nanti. 

Ketiga , Calon percaya dengan Timinfokerjaya yang mengeluarkan contoh soalan ini. Mereka telah membantu 80,000 calon sebelum ini sejak tahun 2008 lagi.

Bagi yang terasa nak beli atau tidak, anda perlu buat keputusan segera.
Jualan tersebut akan ditutup dalam masa beberapa jam sahaja lagi.
Jika anda terlepas, maka anda kena cari sumber lain yang entah betul atau tidak.
Ingat, contoh soalan yang kami kongsikan ini adalah yang terkini untuk tahun 2018.
jangan buang masa anda dengan soalan-soalan 2017 yang telah ketinggalan zaman itu ya.
Lakukan terus pembelian dipautan di bawah ini dengan segera.
Contoh Soalan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Jualan akan ditutup pada jam 11.59 malam ini (14.8.2018)
Cepat ! anda perlukannya untuk exam esok…

Akhir sekali, kami ucapkan kepada anda semoga berjaya dalam peperiksaan pada esok hari. Buat yang sehabis baik, semoga usaha anda hari ini menjadi sebab anda berjaya dalam peperiksaan anda.
kami di sini berharap contoh soalan exam online penolong pegawai tadir n29 ini membantu anda dalam peperiksaan tersebut.
Semoga berjaya.

Nota Ringkas Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Nota Ringkas Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29 . Anda akan menduduki peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 15 Ogos ini? Kalau ya, Tahniah kami ucapkan kepada anda kerana berjaya sampai ke tahap ini. Bukan mudah nak ambil exam online N29 ni tau. Tak semua dapat panggilan macam anda.

Disebabkan musim peperiksaan ini bakal mengganggu masa anda. jika sebelum ini boleh fokus kepada kehidupan seharian tanpa ada gangguan, kini anda perlu khususkan sedikit masa untuk mengulang kaji bagi menghadapi exam online N29 ini.

Nota Ringkas Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Kami juga dapat aduan dari calon yang mengatakan mereka TAK SEMPAT NAK CARI INFO dekat internet, ada masalah masa dan mungkin komitmen di tempat kerja. Oleh sebab itu, kami di temudugaspa8i.com terpanggil untuk membantu anda dengan berkongsi nota ringkas exam online n29.

Untuk pengetahuan anda, jawatan Penolong pegawai tadbir N29 kali ini dibuka secara besar-besaran. Puluhan ribu calon diseluruh malaysia bakal mengambil exam online ini. Apabila terlalu ramai, maka saingan juga makin sengit.

Anda sebagai CALON,
anda kena pastikan anda study betul-betul sebelum mengambil peperiksaan ini.

Mungkin ini kali terakhir anda akan mengambil peperiksaan ini.
bagi yang tak tahu, kali terakhir peperiksaan ini berlangsung adalah pada tahun 2016.

Memang dah lama, exam online n29 ni tak berlangsung.
kalau anda GAGAL kali ini, anda mungkin tak jumpa lagi dengannya selepas ini.

Buat betul-betul !

kami juga telah kongsikan dengan anda mengenai contoh soalan exam online n29 sebelum ini. Kami harap anda sempat baca dan buat semua soalan-soalan tersebut.

kali ini, kami nak anda baca nota ringkas n29 pula…

NOTA RINGKAS TERKINI PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 

Bagi  anda yang mencari nota ringas penolong pegawai tadbir N29 ini, Anda boleh membuat pembelian di pautan di bawah.

Kami kongsikan pautan dari TIMINFOKERJAYA.
Mereka ini merupakan TRUSTED TEAM yang telah membantu calon temuduga dan Exam Online sejak tahun 2008 lagi.

Nota Ringkas Penolong Pegawai Tadbir N29

Seramai 80 RIBU CALON telah mereka bantu.Tim Infokerjaya dah bantu lebih 80,000 orang graduan. Ribuan dah jawat jawatan pegawai kerajaan, ribuan dan lulus temuduga, lulus exam, lulus PAC.

kali ini ,
giliran ANDA pula !

Kelebihan Nota ringkas ini adalah :-

👉 Huraian format TERKINI 2018! Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!

👉 Nota ringkas untuk bantu persediaan pantas anda. Anda jimat 36 jam!

👉 Contoh soalan peperiksaan yang biasa ditanya sebelum ini..

👉 Soalan Seksyen A & B diberikan contoh untuk pelbagai skop. Jadi anda jelas bagaimana soalan ditanya.

Ini contoh nota ringkas yang kami maksudkan…

Ada banyak lagi nota yang ada dalam rujukan ini…
jadi jikan anda berminat, boleh dapatkan di pautan di bawah.

Saya yakin, dengan panduan terkini ini, anda akan lulus dengan cemerlang dalam exam online ini. seterusnya anda akan layak untuk menghadiri sesi temuduga selepas ini.

Dapatkan di sini >> Nota Ringkas TERKINI Exam online Penolong pegawai tadbir n29 SPA !

PERINGATAN !

Nota ringkas ini SANGAT TERHAD !
anda akan terlepas jika anda menangguh pembelian ini sekarang.

Kami kongsikan feedback dari calon yang telah berjaya sebelum ini.

Penolong Pegawai Tadbir N29
Nota Ringkas Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29

LAST CALL

Jualan akan ditutupp pada jam 11.59 malam ini !!(14.8.2018)
cepat buat pembelian kerana esok jualan akan ditutup !!

Masa inilah anda nak berikan yang terbaik pada diri anda dan keluarga anda.
Mesti anda nak tengok keluarga anda tersenyum riang bila dapat tahu anda telah berjaya dalam exam kali ini.

kan.

kami hanya mampu kongsikan nota ringkas ini sahaja.
selebihnya kami harap anda terus ikut panduan yang diterangkan dalam nota ringkas terkini tersebut.

Akhir sekali, kami doakan anda berjaya dalam exam pada 15 ogos ini. Ribuan calon telah mula study. kami tahu info ini kerana ramai yang telah beli nota ringkas di atas. Anda pun boleh menjadi seperti mereka. usaha dan terus usaha. Mulakan dari sekarang !

Kami harap perkongsian mengenai nota ringkas exam online penolong pegawai tadbir n29 ini membantu anda dalam peperiksaan anda nanti. semoga berjaya !

Bidang Tugas Penolong Pegawai Tadbir N29 SPA 2018

Bidang Tugas Penolong Pegawai Tadbir N29. Salah satu jawatan yang mempunyai ramai calon yang akan memohon adalah jawatan penolong pegawai tadbir yang berpangkat N29. Ramai itu tidak terkira, sehinggakan jawatan N29 ini menjadi salah satu jawatan khas di beberapa negeri selain di peringkat pusat, SPA.

Sebelum ini, kami ada kongsikan contoh soalan exam online N29 dengan anda, kali ini kami mahu kongsikan sedikit latar belakang tugas dan jumlah gaji yang bakal diterima oleh anda jika anda berjaya mendapatkan jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 ini.

Bidang Tugas Penolong Pegawai Tadbir N29 SPA 2018

Bidang Tugas

Seperti sedia maklum, setiap jawatan mempunyai bidang tugas tersendiri. untuk jawatan penolong pegawai tadbir ini, tugasnya adalah :-


Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.

SYARAT-SYARAT 

Syarat Lantikan:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  1. warganegara Malaysia
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
  3. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
  4. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00)
  5. diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95).

Syarat Bahasa Melayu

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Syarat Peningkatan Secara Lantikan

Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu tadbir (Perkeranian/ Operasi), Pembantu Setiausaha Pejabat, Pembantu tadbir (kewangan), Pemeriksa Cap jari dan pegawai Khidmat Pelanggan adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

A) mempunyai kelayakan di perenggan 1 (c); atau
lulus Peperiksaan Khas; dan

B) had umur pelantikan:

-berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau

-berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; atau

-berumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.

JUMLAH GAJI PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Bagi anda yang tertanya-tanya mengenai gaji, ini kami kongsikan dengan anda jumlah gaji yang bakal anda peroleh untuk jawatan N29

GAJI MINIMUM – RM1,493.00

GAJI MAKSIMUM – RM5,672.00

KADAR KENAIKAN GAJI TAHUNAN  – RM145.00

Akhir sekali, jika anda layak untuk memohon, apa kata anda cuba pohon jawatan ini. Mana tau ini rezeki anda, betul tak? dari kita target yang besar-besar dan susah nak dapat, lebih baik kita target yang sikit tapi senang nak dapat. apa-apa pun terpulang pada rezeki kita masing-masing.

Kami doakan anda berjaya dalam apa juga temuduga atau peperiksaan untuk jawatan ini dan lain-lain. Semoga berjaya .