Soalan Wajib Temuduga Kerajaan: 5 Soalan Wajib

soalan wajib temuduga kerajaan

5 Soalan Wajib Ketika Temuduga Kerajaan. Akhirnya ! anda dapat juga panggilan ke temuduga ya. Tahniah saya ucapkan pada anda kerana tak ramai yang mampu sampai ke tahap ini. kali ini, saya nak tolong anda dengan soalan wajib temuduga untuk memastikan anda berjaya dalam sesi tersebut.

Ya, Saya Serius !

Saya seronok bila ada orang sudi baca tulisan saya, jadi saya kongsikan tips ini dengan anda. Beruntung sungguh anda hari ini.

5 Soalan Wajib Ketika Temuduga Kerajaan

Sesi temuduga kerajaan selalunya ada soalan-soalan yang wajib ditanya kepada calon.

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, soalan ini sering diulang dalam setiap sesi dan hampir sama kepada setiap calon-calon yang hadir.

1. Perkenalkan diri anda.

2. Latar pendidikan

3. Pengalaman Bekerja

4. Kenapa memilih jawatan tersebut.

5. Soalan Isu semasa

6. Teknik pengucapan awam.
** saya kena bagi pengucapan awam ketika temuduga. hehe tapi kena bagi depan penemuduga jer lah.

Ini 6 soalan wajib untuk temuduga kerajaan. kalau anda mahu lagi 250 soalan , anda boleh dapatkan di SINI .

NASIHATĀ 

Bila anda sudah sampai ketahap ini, anda kena sedar satu perkara. ANDA KENA SELESAIKAN SAMPAI HABIS. jangan buang peluang keemasan ini. belajar sungguh-sungguh teknik hadir ke temuduga. jangan pergi sambil lewa tau.

Cari pengalaman orang yang sudah berjaya. ada orang berjaya dengan sekali percubaan. ada orang perlu dua atau tiga kali percubaan. itu semua bergantung pada nasib. yang penting sekarang ini kita usaha sampailah kita berjaya.

TEKNIK MELETOP LULUS TEMUDUGA .

Saya tak pandai sangat kalau orang tanya tips atau petua ini. Saya mampu kongsikan tips orang lain yang telah berjaya membantu calon temuduga dalam sesi mereka sebelum ini. Orangnya adalah Jud Jamil.

Beliau merupakan orang yang terlibat secara langsung dalam proses temuduga dan kerap menjadi panel untuk sesi temuduga. banyak sebenarnya pengalaman beliau ini.

Beliau ada kongsi teknik lulus temuduga kerja sebagai panduan kepada anda.
jika anda berminat, dapatkan di SINI.

Inilah masanya untuk buat keluarga anda bangga dengan anda.
anda pasti nak tengok ibu, ayah, suami atau isteri anda tersenyum riang melihat kejayaan anda mendapat kerja.

kalau ya, anda perlukan panduan temuduga di atas. anda tahu ramai yang hadir temuduga TANPA PERSEDIAAN lebih senang untuk gagal mendapat jawatan tersebut.

anda mahu jadi orang yang gagal ka ?
saya serahkan pada anda untuk buat keputusan.

saya mampu tolong sampai tahap ini sahaja. selebihnya anda yang buat keputusan. saya doakan agar perkongsian saya menegan soalan wajib ketika temuduga kerajaan ini membantu anda berjaya dalam temuduga anda. senyum selalu dan teruskan berusaha !

p/s : rajin-rajin lah bacaa blog saya, banyak tips dan ‘rahsia’ temuduga yang saya dah tulis. semoga berjaya !