contoh soalan psikometrik 2019

Contoh Soalan Ujian Psikometrik SPA 2019

Contoh Soalan Ujian Psikometrik SPA 2019. Sejak dua tiga menjak ini, ramai calon yang dapat panggilan untuk mengambil ujian psikometrik untuk jawatan yang dipohon menerusi portal SPA.

Jika anda salah seorang dari mereka, kami ucapkan tahniah kepada anda. Terpilih untuk mengambil ujian ini antara langkah awal untuk anda berjaya dalam sesi temuduga jawatan tersebut.

Sebenarnya bukan semua jawatan memerlukan ujian psikometrik ini. Pastikan anda betul-betul diminta barulah anda terus baca rahsia dan perkongsian kami di dalam artikel ini. Tak lah membuang masa anda kan.

Koleksi Contoh Soalan Ujian Psikometrik SPA 2019 untuk calon

Kami akan kongsikan dengan anda contoh soalan ujian psikometrik sebagai sokongan kepada anda sebelum mengambil ujian yang sebenar.

Ramai calon kalut bila berhadapan dengan ujian macam ini. jangan risau, kami kongsikan petua nya nanti.

KEGAGALAN CALON DI PERINGKAT UJIAN PSIKOMETRIK 

Cerita bab kegagalan calon ini bukanlah perkara baru. Setiap kali ada sesi panggilan temuduga akan ada calon yang tersingkir di setiap peringkat tapisan.
Anda juga perlu tahu, ujian psikometrik juga merupakan peringkat untuk menapis calon-calon yang memohon. Dari sini yang terbaik dari kalangan terbaik sahaja yang akan ke peringkat seterusnya.

Nampakkan betapa pentingnya ujian psikometrik ini.

Contoh Soalan Ujian Psikometrik 2019 SPA

Kami kongsikan dengan anda contoh soalan-soalan ujian psikometrik 2019 sebagai panduan kepada anda untuk menjawab dalam ujian sebenar nanti.

1. Dalam sebuah acara atau aktiviti, anda biasanya berbual dengan :

A. Ramai orang termasuk orang yang belum dikenali.
B. Segelintir orang yang sudah dikenali sahaja.

2. Di antara perkara yang kurang diterima ialah

A. Hidup tanpa arah tuju
B. Hidup seperti biasa

3. Anda lebih menumpukan pada orang yang

A. Waras fikiran (sensible)
B. Imaginatif

4. Semasa membuat penilaian, anda biasanya terpengaruh oleh

A. Undang-undang berbanding kondisi
B. Kondisi berbanding dengan undang-undang

5. Anda lebih memberi perhatian kepada hal-ehwal yang

A. Memberi keyakinan
B. Memberi perasaan terharu

6. Anda lebih menggemari acara yang dimulakan dengan

A. Masa yang tepat
B. Secara santai

7. Dalam kelompok sosial anda, maklumat yang anda terima biasanya

A. Terima maklumat awal
B. Terima maklumat akhir

8. Fakta yang anda baca, terima dan dengar

A. Fakta yang benar
B. Fakta yang salah

9. Penulis sepatutnya menghasilkan artikel berdasarkan

A. Fakta dan isi yang benar
B. Analogi dan imaginasi rekaan

10. Anda lebih gemar jika dikelaskan sebagai individu yang

A. Sabar
B. Mesra

11. Anda membuat keputusan dengan

A. Moral
B. Logik

12. Apabila bergaul dengan orang ramai

A. Anda memberi salam dahulu
B. Menunggu orang memberi salam

JIKA ANDA MAHU LULUS UJIAN PSIKOMETRIK, ANDA PERLU DAPATKAN CONTOH SOALAN UJIAN PSIKOMETRIK INI

Calon yang berminat nak dapatkan rujukan dan contoh soalan ujian psikometrik, anda boleh dapatkan rujukan tersebut melalui pautan di bawah ini. Pastikan anda buat tempahan terlebih dahulu.

cara buat tempahan adalah klik pada pautan di bawah ini .

Contoh Soalan Ujian Psikometrik SPA 2018

Isi Kandungan rujukan ini

 

  • Tip jawab soalan
  • Contoh soalan
  • Cara jawab soalan supaya tak tersasar
  • Perangkap-perangkap PSIKOMETRIK
  • Apa yang bakal menggagalkan PSIKOMETRIK anda

 

Lepas ni anda dah tak kalut dah kan. sebab ilmu sudah penuh didada .hehe

Rujukan ini bersifat umum dan boleh diguna pakai kepada calon yang memohon kerja untuk jawatan kerajaan yang memerlukan anda menjawab soalan psikometrik.

Calon yang mendapat panggilan ujian psikometrik, rujukan ini khas untuk anda, pastikan anda tempat rujukan ini sekarang melalui pautan di atas.

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 & N41 SARAWAK

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 & N41 SARAWAK. Tahniah kami ucapkan kepada anda kerana berjaya untuk melangkah ke tahap ini. Sekarang ini fokus kita adalah bagaimana nak ‘tackle’ ujian online untuk jawatan pegawai tadbir N29 / N41 negeri Sarawak.

Bagi anda yang nak dapatkan rujukan tambahan untuk peperiksaan online pegawai tadbir N29/N41 ini, anda boleh dapatkan rujukan tersebut di bahagian bawah ini. Rujukan ini dah ‘viral’ dekat sarawak sehingga sekarang. Nampak bersungguh-sungguh calon-calon lain nak lulus exam online ini.

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 & N41 SARAWAK

FORMAT PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR SARAWAK

Peperiksaan online kali ini mempunyai 4 bahagian yang merangkumi ujian di dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu. Kami ringkaskan format exam online ini untuk anda mudah faham. Rujuk rajah di bawah .

PEPERIKSAAN
BILANGAN SOALAN
MASA
OBJEKTIF
BAHASA MELAYU
30 S0ALAN
1 JAM 45 Minit
OBJEKTIF
BAHASA INGGERIS
30 SOALAN
ESEI BAHASA MELAYU
1 SOALAN (100 PATAH PERKATAAN)
ESEI BAHASA INGGERIS
1 SOALAN (100 PATAH PERKATAAN)

FAKTOR KEGAGALAN CALON PEPERIKSAAN ONLINE

Ramai calon dipanggil untuk setiap sesi peperiksaan online ini sebenarnya. anda mungkin tak tahu sebab anda tak nampak secara realiti. Tetapi hakikatnya memang ramai. Bayangkan calon yang ramai tetapi kekosongan jawatan hanya untuk beberapa tempat sahaja.

Jadi apa yang anda perlu sekarang ini adalah jadilah calon yang terbaik berbanding calon-calon lain. Exam online ini sangat mudah, tapi ramai calon gagal. Antara faktornya adalah

1. Over Confident !

2. Malas nak ulangkaji .

3. Tak minat sejarah.

dan beberapa faktor lain.

Tapi, sebab apa ada saja calon yang lulus ?
jawapannya adalah kerana mereka adalah calon yang terbaik dalam kalangan terbaik.

Jika anda nak lulus exam online ini, anda kena usaha sungguh-sungguh dan belajar dari rujukan dan panduan yang terkini tau.

kalau yang tahun-tahun lepas punya rujukan tu, boleh kot skip. nak baca untuk ilmu boleh, tapi kalau dari segi format mungkin ada perubahan.

Jadi, hati-hati .

Tahukah anda dalam setiap ‘Seksyen‘ terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana ‘pecahan dalam pecahan’ tersebut! Ianya penting supaya persediaan anda lebih ter’arah’ dan terpesong bila membuat persediaan.

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 & N41 SARAWAK

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR N29/N41 

Disebabkan ramai calon peperiksaan ini minta kami untuk kongsikan contoh soalan exam online ini, kami telah pun kongsikan dengan mereka. Bagi anda yang nak baca dan buat latih tubi soalan peperiksaan online pegawai tadbir ini, anda boleh baca di pautan bawah ini .

EBOOK PANDUAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR N29/N41 SARAWAK

Atas permintaan ramai, kami kongsikan dengan anda rujukan tambahan sebagai bantuan kepada anda. Rujukan ini yang kami katakan telah ‘ viral ‘ sejak beberapa hari yang lalu. Bila kita tahu rujukan ini dah viral, maka kami faham yang ramai calon akan ambil peperiksaan online ini.

Kami kongsikan untuk anda jadi macam calon-calon yang serius nak lulus peperiksaan kali ini. Bagi yang mungkin tidak tahu, panduan peperiksaan online Pegawai Tadbir N29 dan N41 ini ditulis oleh Tim Infokerjaya. Mereka telah berjaya membantu calon-calon sebelum ini dalam ujian mereka.

TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10

Dengan dapatkan rujukan dan ebook ini, anda pasti akan jimatkan masa anda. Mungkin anda ada keluarga yang perlu diuruskan. Nak jaga anak lagi, suami dan isteri lagi , jadi anda tak sempat nak belajar kesemuanya. Tak termasuk kesibukan di pejabat lagi, bos marah lagi dan sebagainya.

Selain dapat jimatkan masa anda, rujukan ini juga dibekalkan dengan contoh soalan terkini, Format soalan terkini termasuklah pecahan soalan peperiksaan online pegawai tadbir N29 dan N41 Sarawak. Anda dapat kesemua maklumat dalam satu ebook rujukan ini.

MEMANG BERBALOI dan JIMAT !!

Terus dapatkan ebook panduan peperiksaan online VIRAL ini menerusi pautan di bawah

**klik gambar ‘ click here ‘ di atas untuk dapatkan panduan tersebut.

kalau ada masalah pada link diatas, boleh klik link ini – Ebook panduan exam online Pegawai tadbir N29/N41 Sarawak [ RUJUKAN VIRAL ]

TAWARAN akan berakhir dalam masa …

Akhir sekali, kami doakan anda berjaya dalam peperiksaan ini. kami harap sangat panduan peperiksaan online pegawai tadbir n29 dan n41 sarawak ini membantu anda dalam peperiksaan anda nanti. Kami serius tolong anda dengan contoh-contoh soalan, kini kami serius bantu anda dengan panduan dan rujukan peperiksaan .

Selebihnya anda yang buat keputusan sebab anda yang akan berjaya nanti. Teruskan usaha dan semoga berjaya !

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 Negeri Sarawak

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 Negeri Sarawak. Anda layak untuk mengambil peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Tadbir N29 nanti? Tahniah kami ucapkan kepada anda. Bukan mudah untuk melayakkan diri ke tahap ini tetapi anda telah berjaya ! baru-baru ini, exam ini berlangsung di Pulau Pinang. Terbaru kita terbang ke Negeri Sarawak. Untuk calon, sekarang ini fokus anda mesti tengah terfikir apa soalan yang akan di tanya dalam peperiksaan itu kan.

Selain itu, kami juga sudah berkongsi mengenai contoh soalan untuk jawatan N41. Jika anda terlibat dengan jawatan itu, maka terus ke halaman tersebut. Baik, jangan risau. kami akan kongsikan contoh soalan N29 kepada anda. Untuk maklumat mengenai format Peperiksaan Pegawai Tadbir N29 Sarawak (REQT), tugas-tugas Pegawai Tadbir N29 Sarawak dan contoh soalan peperiksaan pastikan anda baca perkongsian kami sehingga habis.

Bagi calon yang mencari rujukan peperiksaan ini, anda perlu ambil peluang keemasan ini dengan mendapatkan rujukan peperiksaan online pegawai tadbir n29 ini yang akan kami kongsikan di bawah.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 Negeri Sarawak

FORMAT PEPERIKSAAN

Berikut kami kongsikan dengan anda format peperiksaan online untuk jawatan pegawai tadbir n29 Sarawak. Faham baik-baik, agar anda tak buat kesalahan ketika exam online tersebut.

PEPERIKSAAN
BILANGAN SOALAN
MASA
OBJEKTIF
BAHASA MELAYU
30 S0ALAN
1 JAM 45 Minit
OBJEKTIF
BAHASA INGGERIS
30 SOALAN
ESEI BAHASA MELAYU
1 SOALAN (100 PATAH PERKATAAN)
ESEI BAHASA INGGERIS
1 SOALAN (100 PATAH PERKATAAN)

CONTOH-CONTOH SOALAN

Contoh Soalan Pengetahuan Am

1. Organisasi pembentukan dasar negara yang tertinggi adalah ……………..

A. Majlis Dasar Negara
B. Kabinet
C. Majlis Tertinggi Negara
D. Yang DiPertuan Agong

Soalan Pengetahuan Berkaitan Bidang Kerja

1. Pejabat cawangan Kerajaan Sarawak terletak di ………………..

A. Jalan Betik
B. Jalan Ciku
C. Jalan Jambu
D. Jalan Miri

Soalan Berkaitan Dasar-Dasar Kerajaan

1. Dasar Pelajaran Kebangsaan yang termaktub dalam Akta Pelajaran 1961 adalah
berteraskan kepada Penyata Razak 1956 dan Penyata Rahman Talib 1960
yang menumpukan aspek-aspek berkaitan perpaduan negara. Sila pilih
penyataan yang PALING TEPAT menggambarkan Dasar Pelajaran
Kebangsaan

A. Sekolah-sekolah vernakular terpisah antara satu sama lain mengikut
kedudukan geografi dan taburan penduduk.

B. Mewujudkan sistem pendidikan yang bersifat demokrasi dari segi peluang
dan kualiti menerusi pengagihan peruntukan yang adil serta kurikulum
dan peperiksaan yang sama kandungannya.

C. Menumpukan kepada pendidikan agama yang lebih teratur seperti
Sekolah Pondok.

D. Menggalakkan guru-guru yang mengajar di sekolah Cina dibawa masuk
dari China dan guru-guru tempatan turut dilatih mengikut sistem dari
negara China.

Soalan Untuk Menguji IQ

1. Antara 1kg beras, 1 kg batu dan 1kg kapas yang manakah yang lebih berat?

A. Kapas
B. Beras
C. Batu
D. Sama berat

2. Di dalam suatu keputusan ujian, murid P, Q, R, S, T mendapat gred A, B, C, D dan E masing-masing. Didapati murid P dapat gred lebih baik daripada murid Q dan murid S dapat gred lebih baik daripada murid T, tetapi lebih rendah daripada murid Q. Jika R dapat gred A, siapakah yang dapat gred yang paling rendah?

A.   P
B.   Q
C.   S
D.   T

Soalan Berkaitan Sikap atau Ujian Psikometrik

1. Melaksanakan tugas dengan amanah, bersih dan jujur adalah nilai-nilai utama
seorang pekerja

A. Tidak setuju
B. Setuju

Ujian Psikometrik juga amat penting untuk anda fokus. Kami cadangkan anda baca dan buat latih tubi soalan ujian psikometrik sebagai persediaan anda sebelum exam nanti. 

PANDUAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR N29 SARAWAK

Memandangkan ramai calon mahukan panduan peperiksaan online N29 ni, Kami kongsikan dengan anda rujukan exam online pegawai tadbir n29 di bawah ini.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29

Kelebihan kepada calon yang ada panduan ini ..

Ini sebab kenapa panduan peperiksaan online pegawai tadbir n29 ni akan membantu anda berjaya !

1. Anda akan dapat format peperiksaan terkini. Setiap tahun format berubah, jadi anda kena dapatkan rujukan yang terkini agar anda tak salah dalam peperiksaan itu nanti.


2. Contoh Soalan untuk jawatan pegawai tadbir n29 terbaru dan up to date ! ini sangat penting, calon lain yang tak jumpa laman web kami ini mungkin tak dapat info ni. jadi anda beruntung kerana dapatkan maklumat ini.


3. Rujukan ini dipecahkan mengikut seksyen sebenar yang ada ketika anda menjawab soalan online yang sebenarnya itu nanti. 

– Kalau anda calon baru pertama kali, mungkin anda akan tersalah dalam menjawab peperiksaan online itu nanti kerana dia ada seksyen – seksyen tertentu yang perlu dijawab dengan betul.

– Disebabkan tahun 2018 ini, ramai sangat menteri-menteri baru dalam kerajaan pusat dan negeri Sarawak, jadi rujukan ini akan membantu anda kerana mereka sediakan maklumat terkini kepada anda.

Jika anda mahukan panduan ini , anda boleh dapatkan rujukan ini pada link dibawah ini.

>> Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 SARAWAK 2018 <<

Bagi yang masih risau nak dapatkan rujukan ini, sebenarnya rujukan ini ditulis oleh Tim InfoKerjaya. Mereka ini telah berjaya membantu ribuan calon -calon exam online seluruh Malaysia sehingga mereka lulus dengan cemerlang. Jadi sebab itu, kami kongsikan dengan anda.

Kami YAKIN dengan mereka dan ramai calon-calon lain juga memilih mereka untuk dapatkan rujukan peperiksaan SPA terkini mengikut jawatan yang dipohon.

Jadi, pastikan anda segera buat tindakan .
Tawaran rujukan yang kami kongsikan ini sangat TERHAD !

Ramai dah calon yang dapatkan rujukan ini,
Saya khuatir anda akan terlambat untuk ulangkaji segala maklumat yang ada dalam rujukan itu.

Akhir sekali, Saya serahkan segala-galanya pada anda. Kami dah cuba tolong anda dengan bekalkan contoh soalan peperiksaan online pegawai tadbir n29 ini serta juga rujukan yang boleh dipercayai kepada anda.

selebihnya adalah keputusan ada di tangan anda. Saya doakan anda berjaya dalam exam kali ini dan teruskan ulang kaji  sehingga tarikh exam tersebut berjalan. Semoga Berjaya !

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Sarawak 2018

Contoh Soalan Pegawai Tadbir N41 Sarawak 2018.  Tidak lama lagi akan berlangsung peperiksaan online untuk jawatan tadbir N41 bagi negeri Sarawak. Jadi kami akan kongsikan contoh soalan peperiksaan tersebut dengan anda.

Sebelum itu, saya nak tanya adakah anda salah satu calon yang akan mengambil peperiksaan online itu nanti? kalau ya, kami sangat-sangat terharu dan bangga dengan kejayaan anda terpilih sampai ke tahap ini. Bukan senang nak dipanggil untuk exam online ini.

Sekarang, tengah hangat berlangsung peperiksaan pegawai tadbir N41 Pulau Pinang. selepas ini giliran Sarawak pula.

Calon-calon pegawai tadbir n41 Negeri Sarawak yang sedang mencari rujukan dan contoh soalan peperiksaan online N41 tersebut, anda boleh lah mendapatkan Contoh Soalan Pegawai Tadbir n41 di bawah ini nanti.

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Sarawak 2018

TUGAS – TUGAS PEGAWAI TADBIR N41 

Secara mudahnya, kita boleh simpulkan tugas pegawai tadbir n41 ini adalah :-

1. Merancang, menggubal dan melaksanakan dasar-dasar awam mengenai pengurusan sumber tenaga manusia dan organisasi, sumber kewangan, ekonomi, pentadbiran dan pembangunan wilayah/daerah/tempatan/tanah, perancangan dan pentadbiran sosial, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri (termasuk perkhidmatan luar negeri) keselamatan/ketahanan negara serta pengurusan teknologi maklumat.

2. Juga bertanggungjawab untuk menguruskan perolehan peralatan pejabat agensi-agensi kerajaan, memberi khidmat pakar runding terhadap sistem kerja serta pengurusan kakitangan, membantu urusan pindah milik, gadaian, melepaskan gadaian dan pajakan serta bertanggungjawab ke atas pembahagian pusaka.

CONTOH-CONTOH SOALAN

Contoh Soalan Pengetahuan Am

1. Organisasi pembentukan dasar negara yang tertinggi adalah ……………..

A. Majlis Dasar Negara
B. Kabinet
C. Majlis Tertinggi Negara
D. Yang DiPertuan Agong

2.  Apakah gelaran yang diberikan kepada Perdana Menteri Malaysia yang ke-tiga, Tun Hussein Onn?

A. Bapa Perpaduan Malaysia
B. Bapa Pembangunan Malaysia
C. Bapa Pemodenan Malaysia
D. Bapa Kemerdekaan Malaysia

Soalan Pengetahuan Berkaitan Bidang Kerja

1. Pejabat cawangan Kerajaan Sarawak terletak di ………………..

A. Jalan Betik
B. Jalan Ciku
C. Jalan Jambu
D. Jalan Miri

Rujuk senarai bidang tugas anda di sini.

Soalan Berkaitan Dasar-Dasar Kerajaan

1. Dasar Pelajaran Kebangsaan yang termaktub dalam Akta Pelajaran 1961 adalah
berteraskan kepada Penyata Razak 1956 dan Penyata Rahman Talib 1960
yang menumpukan aspek-aspek berkaitan perpaduan negara. Sila pilih
penyataan yang PALING TEPAT menggambarkan Dasar Pelajaran
Kebangsaan

A. Sekolah-sekolah vernakular terpisah antara satu sama lain mengikut
kedudukan geografi dan taburan penduduk.

B. Mewujudkan sistem pendidikan yang bersifat demokrasi dari segi peluang
dan kualiti menerusi pengagihan peruntukan yang adil serta kurikulum
dan peperiksaan yang sama kandungannya.

C. Menumpukan kepada pendidikan agama yang lebih teratur seperti
Sekolah Pondok.
D. Menggalakkan guru-guru yang mengajar di sekolah Cina dibawa masuk
dari China dan guru-guru tempatan turut dilatih mengikut sistem dari
negara China.

2. Objektif utama Kempen Hari Tanpa Beg Plastik Kempen di Pulau Pinang  adalah untuk mentransformasikan Pulau Pinang sebagai Negeri Hijau dan meningkatkan kesedaran rakyat Pulau Pinang mengenai kepentingan menjaga alam sekitar. Tahun bilakah kempen ini dilancarkan?

A.   2008
B. 2009
C.   2010
D.  2011

Soalan IQ

1. Antara 1kg beras, 1 kg batu dan 1kg kapas yang manakah yang lebih berat?

A. Kapas
B. Beras
C. Batu
D. Sama berat

Soalan Berkaitan Sikap atau Ujian Psikometrik

1. Dalam proses komunikasi kita hanya perlu tumpukan kepada perkara yang penting sahaja.

A. Tidak setuju 
B. Setuju

>> Panduan Ujian Psikometrik

RUJUKAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR N41 SARAWAK 2018 [TERKINI]

Sejak dua tiga hari ini, Banyak permintaan dari calon untuk mendapatkan rujukan peperiksaan ini. Katanya sebagai persediaan mereka sebelum mengambil peperiksaan online nanti.

Update 25/7/2018 : 

Kami kongsikan rujukan yang kami maksudkan sebelum ini. Bagi yang tertanya dan mungkin risau, rujukan ini sebenarnya dikeluarkan oleh Tim INFOKERJAYA ! Mereka ini telah berjaya membantu ribuan calon peperiksaan online SPA seluruh Malaysia. Nak tahu tak ? ramai yang dah berjaya hasil bantuan mereka.

Jika anda mahu berjaya sama macam calon lain,

saya cadangkan ,
Anda dapatkan rujukan peperiksaan online pegawai tadbir n41 sarawak  ini .

anda boleh dapatkan pada pautan dibawah .

>> Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 sarawak TERKINI

Pegawai Tadbir N41 Sarawak 2018
Contoh soalan ini sangat TERHAD waktu jualannya.
jadi anda perlu segera untuk dapatkan set soalan ini.
Ribuan calon yang akan ambil peperiksaan ini, jadi pastikan anda menjadi calon yang terbaik. kalau anda tak buat persediaan, mungkin anda boleh ucap selamat tinggal kepada jawatan ini.
Saya Tau, masalah anda adalah masa !
tak sempat nak buat nota dan juga nak cari maklumat itu dan ini.
sebab itulah kami kongsikan rujukan ini dengan anda.
Kami serius bantu anda dan nak pastikan anda berjaya dalam exam online kali ini.
kami harap,
ada dapat jadi calon yang pertama dapatkannya tau !

KELEBIHAN MENGGUNAKAN PANDUAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR N41 

Ini antara sebab kenapa kami serius nak tolong anda. Kami kongsikan contoh soalan di atas, namun kurang mencukupi untuk anda berjaya tetapi untuk persediaan ia memang bagus untuk anda. Jadi kami kongsikan rujukan lengkap ini sebagai persediaan tambahan untuk anda sebelum anda mengambil peperiksaan online itu nanti .

1. Format terkini peperiksaan untuk tahun 2018.

2. Nota terkini sesuai dengan perubahan dasar kerajaan baru Malaysia.

3. Jimat Masa anda !! Versi terkini ini pasti anda perlukan kerana anda tidak ada banyak masa untuk google maklumat ini semua. anda ada anak, isteri atau suami untuk dijaga.

Komitmen calon yang agak banyak menyebabkan ramai calon gagal dalam peperiksaan ini.

Jadi terpulang pada anda. Tawaran ini sangat terhad. Kalau lambat, anda mungkin akan terlepas.

Akhir sekali, doa kami untuk anda. Saya sentiasa doakan kejayaan anda dan saya harap perkongsian mengenai contoh soalan pegawai tadbir N41 sarawak ini membantu anda dalam peperiksaan tersebut.

kamek doakan kamu berjaya

Pengalaman Menghadiri Peperiksaan MPSP Pulau Pinang

Pengalaman Menghadiri Peperiksaan MPSP Pulau Pinang. Memandangkan sekarang ini ramai calon yang akan menghadiri sesi exam mpsp tak lama lagi. suka pula saya nak kongsikan sedikit pengalaman menghantar adik saya menghadiri dan mengambil peperiksaan yang dianjurkan oleh Majlis Perbandaran Seberang Perai pada tahun lepas.

YA !
Masih baru dan mungkin boleh dikatakan versi terkini sebagai ‘ubat’ kepada calon yang nak ambil exam pada 25 julai 2018 nanti.

Pengalaman Menghadiri Peperiksaan MPSP Pulau Pinang

Bagaimana perasaan anda sekarang ?

takutkah anda ?

hehehe
lumrah kehidupan bila kita nak sangat akan sesuatu, maka kita akan rasa gugup dan takut untuk kehilangan dia.

Begitu juga dengan adik saya,
Dia pun seperti anda, gugup !

Takut.

Gabra ! **orang penang kata ..

semuanya ada…
tapi dia masih cool untuk hadir ke sesi peperiksaan mpsp tersebut.

Ini saya kongsikan pengalaman kami di sana.

Sewaktu kami sampai ke lokasi peperiksaan di Dewan Kompleks Sukan MPSP , dekat sahaja dengan Dewan Millenium tengah berlangsung satu sesi peperiksaan.

rasanya calon yang sama untuk jawatan yang adik saya pohon.

Ramai tak ?

Ramai gila !
kadang-kadang saya terfikir, boleh ka adik saya dapat jawatan ini.

sebab itu, saya ada bagitahu contoh soalan exam mpsp supaya anda sempat baca dan ulang kaji sebelum peperiksaan itu.

Suasana di luar memang meriah dengan kehadiran ibu bapa yang menghantar anak-anak mereka untuk ambil peperiksaan ini. seronok kan tengok mak ayah tunggu dan beri sokongan moral kepada anak-anak mereka.

Jadi jika anda nak hadir peperiksaan mpsp itu nanti, jangan risau ! bukan anda seorang yang akan hadir! malah ratusan orang akan hadir.

jadi buat yang terbaik dan saya doakan anda berjaya.

Oh ya, soalan exam mpsp ni susah ker ?

Kalau peperiksaan jawatan undang-undang, adik saya cakap soalannya tidak susah. cuma masa tak cukup untuk jawap soalan yang diberikan sahaja.

itu alasan adik saya.
tapi anda jangan jadi macam dia.

pastikan anda jawab soalan yang diberikan dengan baik dan sempurna.
Insyaallah selepas itu, pasti anda dapat jawatan yang anda pohon tersebut.

Kalau anda nak rujukan tambahan, anda boleh dapatkan di bawah ini.

rujukan exam mpsp

Untuk jawatan pegawai tadbir N41 sahaja !
Tawaran terhad !

siapa cepat , dia akan dapat !

Semoga perkongsian saya ini membantu anda untuk berjaya dalam peperiksaan anda. Pengalaman yang  saya kongsi ini tidaklah seberapa, tapi saya yakin ia membantu anda untuk rasa tenang sikit bila memikirkan suasana ketika hari kejadian.

senyum selalu dan teruskan ulang kaji sehingga hari peperiksaan.
Semoga berjaya !

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Pulau Pinang 2019

Rujukan Penting Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Pulau Pinang 2019

Memandangkan peperiksaan pegawai tadbir N41 untuk Negeri Pulau Pinang akan berlangsung tidak lama lagi, kami akan bantu anda yang menjadi calon untuk peperiksaan tersebut. Sebelum ini kami ada kongsikan contoh soalan peperiksaan kepada anda.

Kami harap sangat anda dapat menjawab soalan-soalan itu nanti. Apabila nak ambil peperiksaan, perkara pertama yang kita kena buat adalah mengulang kaji pelajaran. betul tak ? Begitu juga dengan peperiksaan Pegawai Tadbir ini, Sebagai calon, anda kena buat sedikit ulang kaji sebelum memasuki peperiksaan tersebut nanti.

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Pulau Pinang 2018

Ramai calon merungut ,
mereka kata masa tak cukup untuk study.

Nak jaga anak lagi,
nak siapkan kerja pejabat lagi,
dan jaga isteri dan suami..

banyaknya alasan.
sebab itu , mereka susah nak berjaya.

tapi saya yakin anda bukan macam mereka.

Semua orang ada masalah masa,
saya juga seperti anda.

tapi kehebatan seseorang itu bergantung pada bagaimana dia menguruskan masa dia.
jadi, pastikan anda ada masa untuk ulang kaji sedikit untuk peperiksaan ini.

Untuk kali ini, kami bantu anda yang tak ada masa nak buat ulang kaji sendiri. kami nak tolong anda sampai berjaya.

Rujukan Peperiksaan 

Kami kongsikan rujukan peperiksaan pegawai tadbir N41 yang anda mahukan ini. dalam rujukan ini, anda dibekalkan dengan

1. Nota ringkas berkaitan peperiksaan N41 ini.

2. Format terkini peperiksaan.

3. Maklumat kerajaan terkini ( Menteri baru, sistem baru dan lain-lain )

Penting untuk anda dapatkan rujukan ini. Semuanya sudah lengkap dan yang pasti, ia dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya yang banyak membantu calon seluruh Malaysia dalam sesi temuduga dan peperiksaan jawatan kerajaan.

Tawaran ini sangat terhad !
anda kena cepat bertindak !

Tim Infokerjaya bagi info kepada kami,  RAMAI yang dah dapatkan rujukan ini. Mesti mereka nak berjaya dalam peperiksaan pegawai tadbir N41 tu.

kalau anda tak dapatkan sekarang, kami bimbang anda tak sempat nak ulangkaji semua maklumat dalam rujukan tersebut.

jika anda berminat untuk dapatkannya,

dapatkan di sini – Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Pulau Pinang .
**klik pautan di atas, untuk dapatkan rujukan tersebut.

Kami hanya beri yang TERBAIK kepada anda,
selebihnya adalah keputusan anda.

Update :Anda hanya ada 1 hari untuk dapatkan rujukan ini. jadi jangan buang masa, exam makin dekat ni.

Satu perkara lagi, exam mpsp atau pegawai tadbir n41 ini selalunya ramai orang. bukan orang pulau pinang sahaja yang nak cuba, seluruh bahagian utara tertumpu di situ. jadi , kalau anda nak berjaya, jadilah calon peperiksaan yang lebih baik dari calon-calon lain.

Ini akan meningkatkan kebarangkalian untuk anda mendapat jawatan tersebut. ayuh ! jangan tunggu lama-lama, mula ulangkaji. jangan biar masa anda habis begitu saya.

Saya sentiasa doakan anda berjaya dalam kehidupan anda. semoga perkongsian kami mengenai rujukan peperiksaan pegawai tadbir n41 pulau pinang ini membantu anda dalam peperiksaan itu nanti. semoga berjaya !

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 MPSP Pulau Pinang

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 MPSP Pulau Pinang. Anda dipanggil untuk sesi peperiksaan Pegawai Tadbir Mpsp pada 25 julai ini ? kalau ya, tahniah saya ucapkan kepada anda kerana bukan senang nak sampai ke tahap ini. Setiap tahun akan ada panggilan untuk exam mpsp ini. Daripada panggilan yang dibuat ini, hanya beberapa sahaja yang layak untuk mendapatkan posisi tersebut.

Pengalaman saya tahun lepas, saya dapat lihat bagaimana suasana ketika peperiksaan pegawai tadbir pulau pinang ini berlangsung. memang ramai lebih dari 30 orang jugalah yang saya nampak datang mengambil exam MPSP tahun lepas ketika sesi jam 11 pagi.

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 MPSP Pulau Pinang

Bila ramai calon, anda kena usaha lebih dari mereka.
jangan buat sambil lewa sahaja.

okay ?

anda nak berjaya tak ?

Jom saya kongsikan contoh soalan peperiksaan Pegawai Tadbir N41 ini untuk anda.

CONTOH-CONTOH SOALAN 

Tahap pengetahuan dan kesukaran soalan-soalan yang diberikan adalah mengikut skim dan gred perjawatan yang dipohon oleh calon. 

PENGETAHUAN AM

1.  Apakah gelaran yang diberikan kepada Perdana Menteri Malaysia yang ke-tiga, Tun Hussein Onn?

A. Bapa Perpaduan Malaysia
B. Bapa Pembangunan Malaysia
C. Bapa Pemodenan Malaysia
D. Bapa Kemerdekaan Malaysia

2. Dato’ Lee Chong Wei dan Dato’ Nicol Ann Davids adalah dua orang tokoh sukan yang berjaya dan telah mengharumkan nama negara di serata dunia. Sila pilih penyataan yang PALING TEPAT mengenai kedua-dua tokoh sukan tersebut.

A. Mereka mempunyai ijazah Sarjana Muda Sains Sukan.
B. Mereka memenangi pingat emas Sukan Olimpik pada tahun 2006.
C Mereka berasal daripada negeri Pulau Pinang.
D Mereka pernah menetap di negeri Melaka. 

PENGETAHUAN BERKAITAN BIDANG KERJA  (TERTAKLUK KEPADA SKIM JAWATAN)

1. During a preliminary survey, an auditor found that several accounts payable vouchers for major suppliers required adjustments for duplicate payment of prior incoives.  This would indicate ________________.
A. A need for additional testing to determine related controls and the current exposure to duplicate payments made to suppliers.

B. The possibility of unrecorded liabilities for the amount of the overpayments.

C. Insufficient controls in the receiving area to ensure timely notice to the accounts payable area that goods have been received and inspected.

D. The existence of a sophisticated accounts payable system that correlates overpayments to open invoices and therefore requires no further audit concern.   

2. Kekunci Delete memadam teks ke arah kanan tanda masukan teks, manakala kekunci ini pula memadam teks ke arah kiri. Kekunci yang dimaksudkan merujuk kepada 
A.   Restore
B.   Backspace 
C.    Alignment
D.   Line Spacing

3. Antara berikut yang manakah peralatan yang sesuai digunakan untuk memangkas tumbuhan landskap.

A. ‘Garden hand trowel’
B. ‘Tractor mower’
C. ‘Pole pruner’
D. ‘Hand blower’

DASAR-DASAR KERAJAAN

1.  Dasar Pelajaran Kebangsaan yang termaktub dalam Akta Pelajaran 1961 adalah berteraskan kepada Penyata Razak 1956 dan  Penyata Rahman Talib 1960 yang menumpukan aspek-aspek berkaitan perpaduan negara. Sila pilih penyataan yang PALING TEPAT menggambarkan Dasar Pelajaran Kebangsaan

A. Sekolah-sekolah vernakular terpisah antara satu sama lain mengikut kedudukan geografi dan taburan penduduk.

B. Mewujudkan sistem pendidikan yang bersifat demokrasi dari segi peluang dan kualiti menerusi pengagihan peruntukan yang adil serta kurikulum dan peperiksaan yang sama kandungannya.

C. Menumpukan kepada pendidikan  agama yang lebih teratur seperti Sekolah Pondok.

D. Menggalakkan guru-guru yang mengajar di sekolah Cina dibawa masuk dari China dan guru-guru tempatan turut dilatih mengikut sistem dari negara China.   

2. Objektif utama Kempen Hari Tanpa Beg Plastik Kempen di Pulau Pinang  adalah untuk mentransformasikan Pulau Pinang sebagai Negeri Hijau dan meningkatkan kesedaran rakyat Pulau Pinang mengenai kepentingan menjaga alam sekitar. Tahun bilakah kempen ini dilancarkan?

A.   2008
B. 2009
C.   2010
D.  2011

IQ

1.  Antara 1kg beras, 1 kg batu dan 1kg kapas yang manakah yang lebih berat?

A. Kapas           
B. Beras 
C. Batu   
D. Sama berat

2. Di dalam suatu keputusan ujian, murid P, Q, R, S, T mendapat gred A, B, C, D dan E masing-masing. Didapati murid P dapat gred lebih baik daripada murid Q dan murid S dapat gred lebih baik daripada murid T, tetapi lebih rendah daripada murid Q. Jika R dapat gred A, siapakah yang dapat gred yang paling rendah?

A.   P
B.   Q
C.   S
D.   T

SIKAP

1.  Melaksanakan tugas dengan amanah, bersih dan jujur adalah nilai-nilai utama seorang pekerja
A. Tidak setuju B. Setuju

2. Dalam proses komunikasi kita hanya perlu tumpukan kepada perkara yang penting sahaja
A. Tidak setuju   B. Setuju

p/s : semua soalan dalam bentuk Objektif dan anda diberi masa sebanyak 30 untuk selesaikan 50 soalan yang diberikan.

Pastikan anda buat sedikit pembacaan mengenai jawatan pegawai tadbir N41 untuk negeri Pulau Pinang bagi memudahkan anda menjawab soalan ini.

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Pulau Pinang .

Bagi anda yang sibuk dan tidak ada masa nak buat nota sendiri, saya nak kongsikan rujukan peperiksaan N41 ini dengan anda.

Contoh Soalan Peperiksaan MPSP Pulau Pinang

Memandangkan peperiksaan ini sangat penting, anda tidak boleh buat halai balai *orang penang punya bahasa.

Kena juga buat ulang kaji dan baca rujukan exam ni. Saya dah kongsikan contoh – contoh soalan dan kini saya harap anda dapat tambah lagi ilmu tambahan ini untuk menjadikan anda calon terbaik untuk peperiksaan pegawai tadbir N41 ini.

Kelebihan memiliki rujukan ini .

1. Nota Ringkas Disediakan kepada anda . JIMAT masa dan Tak Perlu buat nota sendiri. anda hanya baca dan ingat sahaja !
2. Format TERKINI 2018 ! Format berubah dari tahun ke tahun. jadi kelebihan untuk anda jika dapatkan rujukan ini.
3. Pecahan Soalan-soalan exam terkini . 

Disebabkan tahun 2018 ini, ramai sangat menteri-menteri baru dalam kerajaan pusat dan negeri pulau pinang, jadi rujukan ini akan membantu anda kerana mereka sediakan maklumat terkini kepada anda.

Bagi yang tertanya-tanya mengenai siapa yang tulis rujukan ini. Mereka adalah dari Tim Infokerjaya yang baik hati untuk membantu anda dalam exam kali ini. jadi mereka kongsikan rujukan ini dengan anda. Matlamat mereka dan saya adalah sama iaitu nak lihat anda berjaya. itu sahaja tak lebih dari itu.

Ramai calon dah berjaya hasil dari bantuan rujukan dari Tim InfoKerjaya ini tau !

dapatkan rujukan di bawah.

>> Rujukan peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Pulau Pinang .

update : anda hanya ada 1 hari lagi untuk tawaran ini. kami berikan rujukan TERBAIK yang ada dalam Malaysia ini hanya untuk anda. semoga cita-cita anda tercapai .

Tawaran ini juga terhad , jadi dapatkan secepat mungkin sebelum hari peperiksaan anda. Ini masa hadapan anda, keputusannya ada di tangan anda. Hari peperiksaan pun dah nak sampai dah ni. anda nak jadi calon biasa-biasa atau calon yang luar biasa .

Saya doakan anda berjaya dalam exam ini, saya juga harap contoh soalan peperiksaan pegawai tadbir N41 MPSP Pulau Pinang ini membantu anda untuk menjawab soalan sebenar nanti. semoga berjaya !

Panduan Lulus Temuduga Kastam WK29

Assalamualaikum. Saya dengar, ramai yang di panggil untuk temuduga kastam WK29.
anda dapat tak panggilan tersebut? kalau dapat, tahniah kami ucapkan untuk anda kerana berjaya melepasi saringan tersebut.

Oh ya !
Dalam ramai-ramai yang di panggil mesti yang terbaik sahaja yang akan berjaya dalam sesi temuduga tersebut. Jadi, sebagai calon, anda kena berusaha bersungguh-sungguh agar jawatan WK29 ini menjadi milik anda.

Panduan Lulus Temuduga Kastam WK29

Soalan temuduga sudah pasti banyak berkisar dengan jawatan yang anda pohon. Mahu tak mahu , anda kena buat kajian dan study dulu jawatan tersebut sebelum menghadiri temuduga berkenaan.

Ingat ya, calon- calon ramai, nak berjaya kena usaha lebih.
kena jadi calon yang LUAR BIASA.

kalau tidak,
mungkin jawatan kastam WK29 ini bukan menjadi milik anda.

Jap,
kalau anda dipanggil untuk sesi temuduga kastam ini,
Gunakan panduan lulus temuduga kastam WK29 yang disediakan oleh Tim InfoKerjaya.

Mereka bagi panduan ini secara percuma jika anda beli rujukan temuduga kerajaan . Kiranya anda dapat BONUS la. ( Rujukan Temuduga Kerajaan + Panduan Lulus Temuduga Kastam WK29 ).

Fuhh memang baik hati sungguh Tim InfoKerjaya ni kan.
Jimat duit anda.

kalau anda beli dekat tempat lain,
anda mungkin akan beli dua panduan ini secara berasingan.
betul tak ?

Kos pun makin mahal.
kalau anda dapatkan dari Tim InfoKerjaya ini, harganya murah dan BERBALOI !

Untung kan .

Anda beli Rujukan Temuduga Kerajaan .
anda Dapat Rujukan Temuduga Kerajaan + ( Bonus : Panduan Temuduga Kastam WK29 )

Ini Link Tawaran BONUS yang saya maksudkan.

Gunakan link ini sahaja untuk dapatkan tawaran tersebut.

>> Rujukan Temuduga Kerajaan .

Keputusan ditangan anda.
Anda tak ada banyak masa sekarang ini .

Tawaran BONUS Tim Infokerjaya yang saya kongsi ni pun dibuka tak lama.
Jadi anda kena cepat bertindak.

Kalau lambat,
anda kena beli ikut harga asal balik dan harga di jual berasingan.

Aduhh, rugi dah dekat situ, kalau tidak duit lebih tu boleh guna dekat minyak motor atau kereta anda kan.

Akhir sekali, saya sentiasa doakan anda berjaya dalam temuduga kerja yang anda pilih. Teruskan usaha sehingga anda berjaya. Jangan lupa buat ulang kaji untuk temuduga kastam WK29 ni tau. Saya nak anda Berjaya !

Sekian 🙂

p/s : kalau ada masalah dengan link pembelian, tolong komen dekat post ini atau link ini .

5 Cara Lulus Temuduga SPA Dengan Mudah

Anda ada masalah untuk hadir ke sesi temuduga spa?

anda nak tahu cara lulus temuduga spa dengan mudah ?

Anda nak jawatan yang anda mohon itu menjadi milik anda ?

Kalau Ya, jom kita berusaha dapatkannya. Dalam sesi temuduga spa, selalunya akan ada tempat-tempat yang membolehkan anda dapat markah free atau bonus jika anda melakukannya dengan cara yang betul.

Antaranya adalah dengan memakai etika pemakaian yang betul. Berpakaian kemas menjadikan anda kacak dan cantik ketika sesi temuduga itu. Yang paling penting, anda dapat markah free untuk membantu anda lulus dengan cara yang mudah.

Berminat nak tahu bagaimana etika berpakaian yang terbaik untuk sesi temuduga ? boleh dapatkan di sini .

5 Cara Lulus Temuduga SPA Dengan Mudah

Yang kedua, anda nak lulus temuduga SPA maka anda perlu buat persediaan untuk menjawab soalan-soalan yang akan di tanya pada sesi temuduga tersebut. Sebenarnya, ada rahsia disebalik sesi bertanya soalan ini.

Anda akan dapat soalan wajib temuduga yang ditanya kepada setiap calon. kalau anda study dan belajar betul-betul. anda akan dapat menjawab soalan penemuduga dengan lancar dan mudah. memang anda akan nampak lebih baik dari calon-calon lain.

Yang ketiga pula adalah, Anda perlu mahir dalam berinteraksi terutamanya dengan penemuduga anda. Kalau anda ada masalah gemuruh yang sangat kuat, tolong belajar cara atasi gemuruh ketika temuduga SPA ini. saya bimbang anda akan ada masalah ketika sesi itu nanti .

Yang keempat, anda kena tahu mengenai soalan isu semasa. Di tambah pula sekarang ini kita sudah ada kerajaan baru, Menteri-menteri baru dan portfolio baru. menjadi kewajiban untuk anda hadam sampai lumat bidang tugas kementrian yang anda mohon termasuklah nama menteri yang ditugaskan untuk menjaga kementrian tersebut.

Yang ke 5 adalah anda kena sediakan resume yang TERBAIK untuk memastikan anda ada X-Faktor dalam bersaing dengan calon-calon lain. Pengalaman peribadi saya, saya buat resume cantik-cantik dan alhamdulillah saya dapat pujian dari penemuduga SPA ketika sesi temuduga saya. perasaan masa itu sangatlah seronok. hehe

Jadi pastikan anda buat resume dengan betul. kalau anda tak pandai photoshop,Powerpoint dan lain-lain. jangan risau, kerana sekarang ini ada template resume yang sangat mesra dengan calon. Anda hanya perlu isi tempat kosong dengan profile maklumat anda sahaja.

Jimat Masa Anda !

Akhir sekali, Anda nak berjaya dalam temuduga SPA dengan mudah ?  Pastikan anda dapatkan RAHSIA ‘SULIT’ LULUS TEMUDUGA SPA. Tujuannya adalah untuk beri anda pendedahan mengenai selok belok sesi temuduga daripada orang yang berpengalaman.

Saya yakin rujukan ini akan membantu anda dari pelbagai sudut untuk menghadapi sesi tersebut. Jika anda berminat dapatkan di pautan di bawah ini .

>> Rahsia Sulit lulus temuduga SPA <<

Jangan lepaskan peluang ini. Saya takut tawaran ini bakal ditutup dalam masa terdekat ni. Kalau anda terlambat, peluang anda untuk dapatkan tawaran ini akan semakin tipis. Mohon sangat-sangat anda bertindak segera demi masa hadapan anda.

Selebihnya saya doakan anda berjaya dalam sesi temuduga. gunakanlah teknik-teknik untuk lulus temuduga spa yang saya kongsikan ini untuk sesi anda nanti. teruskan usaha dan ulang kaji rujukan yang kami cadangkan di atas ini. Insyaallah anda akan berjaya.

Sekian .

SOALAN DAN JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA 2018

SOALAN DAN JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA 2018. Adakah anda akan mengambil ujian psikometrik ini tidak lama lagi? kalau ya, tahniah kami ucapkan kepada anda kerana berjaya sampai ke tahap ini. yang pasti, selepas ini cabarannya akan makin hebat dan bertambah. pastikan anda tahu bagaimana meloloskan diri anda untuk memastikan jawatan yang anda pohon menjadi milik anda.

Anda tahu, daripada puluhan ribu calon yang mememohon, hanya beberapa sahaja yang berjaya
ini buktinya …

SOALAN DAN JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA

Jadi anda kena berhati-hati, buat persedian secukupnya dan pasti anda akan berjaya dalam ujian anda. bagi anda yang nak soalan dan jawapan untuk ujian psikometrik, kami pernah kongsikan dah sebelum ini. jadi kali ini, kami ulang kongsi untuk anda.

Rujuk pautan ini >> contoh soalan ujian psikometrik SPA

Ujian Psikometrik selalu memerangkap calon. ujian ini memberi ‘kelebihan’ kepada agensi kerajaan untuk menilai calon terutamanya dari sudut karakter anda. Dengan hanya menjawab soalan yang diberikan, mereka dapat menilai bagaimana anda akan berinteraksi atau bagaimana anda respon jika berlaku satu-satu situasi dalam jabatan tersebut.

kalau anda salah jawab, maka anda tak akan dapat jawatan yang anda pohon. jadi jawab soalan ujian psikometrik dengan sebaik mungkin, pastikan jawapan anda betul dan meyakinkan. Pastikan anda menjadi orang paling positif ketika menjawab soalan tersebut.

SOALAN DAN JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA 2018

Bagi anda yang masih mencari-cari panduan ujian psikomterik spa ni, lagi berapa hari sahaja lagi kan untuk exam,Saya kongsikan panduan yang ditulis oleh Tim Infokerjaya sebagai alat sokongan kepada anda untuk mengambil ujian ini. Berminat ? dapatkan di bawah.

Panduan ujian psikometrik SPA 2018 .

Saya harap sangat perkongsian mengenai soalan dan jawapan ujian psikometrik oleh tim infokerjaya dapat membantu anda berjaya dalam ujian tersebut nanti. terpulang pada anda mahu dapatkannya atau tidak.

Bagi saya, ia memang panduan yang menyeluruh untuk calon. Anda perlukan sokongan sebegini untuk berjaya. kalau anda tak dapatkan dengan kadar segera, saya bimbang anda akan ulang kesalahan yang sama yang pernah dilakukan oleh calon-calon yang gagal sebelum ini.

anda pasti tak mau gagal, betul tak ? buatlah keputusan yang terbaik untuk anda dan keluarga anda. ini semua adalah untuk masa depan anda. saya hanya mampu kongsikan SOALAN DAN JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA ini untuk anda.

Semoga berjaya !

p/s : contoh soalan ini bukan soalan spot atau ramalan, ia hanya perkongsian soalan mirip soalan sebenar sahaja.